Jutta Buytaert
Jutta Buytaert Thuis 15 okt 2019

Knutselen met verf: kopjes beschilderen met porseleinverf

Zo gauw je kind groot genoeg is om een potlood vast te houden beginnen de tekeningen en knutselwerkjes zich op te stapelen in huis. Leuk, maar waar blijf je met al die creaties? Dit knutselwerkje bewaar je gewoon in de keukenkast, want beschilderde kopjes en borden zijn leuk én nuttig.

Kinderen vinden het sowieso leuk om dingen te beschilderen waar je eigenlijk niet op mag kliederen. De muren bijvoorbeeld. Zelf kopjes beschilderen met porseleinverf is gelukkig een optie waar mama wel blij van wordt. En als je echt geen plek meer hebt voor al die zelfgemaakte tassen en borden, geef je ze gewoon cadeau.

Knutselen met verf: kopjes beschilderen met porseleinverf

Dit heb je nodig

  • Porseleinen kopjes, borden, of wat je ook maar wilt beschilderen
  • Speciale porseleinverf (verkrijgbaar bij de knutselwinkel)
  • Penselen
  • Een oven
  • Voor de kliederaars: een schort
Knutselen met verf: kopjes beschilderen met porseleinverf

Zo kan je kopjes beschilderen met porseleinverf

Dit is niet alleen een heel leuk, maar ook een heel eenvoudig knutselproject. Laat je kinderen naar hartelust figuurtjes of woorden schilderen op porselein dat je speciaal voor de gelegenheid hebt gekocht. Tip: in kringloopwinkels vind je heel goedkoop allerlei tassen en borden, zo mag er al eens een creatie mislukken.

Wanneer iedereen klaar is met verven, is het aan mama. Bak, volgens de instructies op de verfpotjes, de kunstwerkjes in de oven om de verf te fixeren. Eens ze afgekoeld zijn kan de verf er normaalgezien nooit meer af … en kunnen de spullen zelfs in de afwasmachine!

Liever knutselen met wol vandaag? Deze spinnenwebben met kastanjes zijn ook heel leuk.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Knutselen met verf: kopjes beschilderen met porseleinverf
Sluiten