Jill
Jill Thuis 8 feb 2019

De nieuwste kortfilm van Pixar vecht tegen genderdiscriminatie op de werkvloer

We leven gelukkig niet meer in een tijd waarin vrouwen niet meer welkom zijn op de werkvloer. Maar toch worden veel bedrijven nog gedomineerd door een mannelijke vibe. In de nieuwste kortfilm van Pixar wordt komaf gemaakt met genderdiscriminatie op de werkvloer.

Nieuwste kortfilm van Pixar

Pixar lost naast fantastische full-length films (Up, Inside Out, Toy Story, …) ook regelmatig kortfilms. In de nieuwste volg je het verhaal van Purl, een roze bol wol die aan haar eerste dag in een nieuw bedrijf begint. Vol goede hoop stapt ze de lift uit om bij B.R.O. te beginnen, een bedrijf dat alleen maar mannelijke werknemers heeft.

Genderdisciminatie op de werkvloer

Al snel wordt duidelijk dat Purl er niet bij hoort. Haar perspectief wordt niet gewaardeerd, haar mopjes niet grappig bevonden. Maar Purl laat zich niet doen: ze breit zichzelf tot een nieuwe versie die meer bij haar collega’s past. En dan komt een nieuwe bol wol binnen die er niet bij hoort …

Voordat we spoilers weggeven, houden we wijselijk onze mond. Kijk vooral zelf even hoe Pixar komaf maakt met genderdisciminatie op de werkvloer.

Lees ook: ‘Incredibles 2’ moeten je kinderen en jij gezien hebben!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
De nieuwste kortfilm van Pixar vecht tegen genderdiscriminatie op de werkvloer
Sluiten