Jill
Jill Body & beauty 2 mei 2019

De kreuken uit je witte sneaker verwijderen? Met deze hack lukt het

Je kent het wel: je hebt een nieuw paar sneakers gekocht en je zou er alles voor geven om ze zo lang mogelijk mooi te houden. En dan komt het moment waarop je de eerste kreuken in het leer spot. Vanaf hier is er geen weg terug – of wel? 

Speciaal om sneakerlovers terug gelukkig te maken is er een hack waarmee je die lelijke rimpels weer uit je schoenen krijgt.

Zo krijg je de kreuken uit je sneakers

Men neme een paar schoenen, een stel oude sokken (of een ander stuk textiel), een propere doek (een keukenhanddoek bijvoorbeeld), een strijkijzer en heet water.

Stap 1: stop je schoenen zo vol met de sokken of andere oude kledingstukken, dat je de plooi niet meer kunt zien. Als je op de neus van de schoen duwt, mag die niet meer bewegen.

Stap 2: maak een stukje textiel nat met heet water en knijp het uit zodat het vochtig is.

Stap 3: leg de keukenhanddoek op het gekreukte deel van de schoen.

Stap 4: strijk het vochtige textiel, maar let er wel op dat je het strijkijzer regelmatig optilt om te voorkomen dat je de schoen verbrandt. Hoe lang je ermee bezig bent, ligt eraan hoe diep de kreuken in je sneakers zijn.

kreuken uit sneaker verwijderen

Werkt dat echt?

Eerlijk is eerlijk, wij hebben het zelf (nog) niet geprobeerd, maar als we Twitter mogen geloven werkt het echt. Je schoenen zullen er waarschijnlijk niet helemaal nieuw uit gaan zien, maar het is het proberen waard, toch?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
De kreuken uit je witte sneaker verwijderen? Met deze hack lukt het
Sluiten