Body & beauty 9 jan 2019 Jill

Masseer deze punten om kwaaltjes van je baby te verlichten

Voeteflexologie is een alternatieve geneeskunde waarbij je bepaalde plaatsen van de voet masseert om kwaaltjes over je hele lichaam weg te werken. Handig voor een kleine baby, of het nu effectief helpt of ‘ie er gewoon een heerlijke massage aan overhoudt.

Met deze zes voetmassage-oefeningen van Shareably verlicht je niet alleen pijn bij je baby, hij wordt er ook nog eens heerlijk zen van. Een massage werkt op zijn best als de bloedcirculatie van je baby gestimuleerd is. Dit kun je bekomen door je baby eerst in bad te doen en ‘m eventueel een kleine (babyvriendelijke) scrub te geven.

Vergeet vooral niet dat bij eender welk kwaaltje een bezoekje aan de dokter altijd een goed idee is.

De massagepunten

kwaaltjes van je baby
Bron beeld: Shareably

1. Hoofdpijn en pijn bij doorkomende tandjes (head/teeth)

Tandjes krijgen is nooit fijn. Beeld je maar in hoe het voelt wanneer iets voortdurend door je tandvlees wil dringen. Wrijft je kind veel aan zijn oortjes, is hij huilerig en misschien zelfs koortsig? Dan kun je ‘m wat helpen door de bovenkant van zijn teentjes te masseren.

Tip: dit gaat goed wanneer je kind slaapt.

2. Neus-, oor- of bijholteontsteking (sinuses)

Je weet vast hoe lastig het is, want wie heeft er nog nooit een neus-, oor- of bijholteontsteking gehad? Masseer voorzichtig het midden van de teentjes van je baby.

3. Borstkas (chest)

Heeft je baby last van zijn borst, bijvoorbeeld door een verkoudheid? Verlicht zijn pijn dan door zijn voetzolen te masseren, net onder de tenen en boven de boog. Druk licht en masseer in cirkelvormige bewegingen om hoestproblemen te verlichten.

4. Pijn in de boven- of onderbuik (upper and lower abdomen pain)

kwaaltjes baby reflexologie

Heeft je baby last van krampjes, constipatie of een onrustige buik? Masseer dan het midden van het voetje. Heeft hij last van een opgeblazen buikje, masseer dan ook het midden, maar dan tot de hiel.

5. Buikpijn (solar plexus)

Heeft je baby last van steken in zijn buikje, spasmen of benauwdheid? Masseer dan het midden van de voet onder de voetzolen.

6. Heupen (pelvis)

Baby’s kunnen soms sneller groeien dan dat hun lichaam er klaar voor is. Pijn in de heupen is daarbij een veelvoorkomend probleem. Masseer rustig de hiel om voor dit kwaaltje te bestrijden. Dit kan ook helpen tegen constipatie en een onrustige buik.

Is er echt iets ernstigs aan de hand? Dan los je het natuurlijk niet op met een massage, ga in dat geval altijd naar een dokter. In de tussentijd kan dit je baby misschien wat verlichting bieden of simpelweg een heerlijke massage bezorgen. En dat is mooi meegenomen, toch?

Nu is het jouw beurt, want hier zijn 5 redenen waarom je nú een massage van je partner moet krijgen.

Reageer op artikel:
Masseer deze punten om kwaaltjes van je baby te verlichten
Sluiten