Jill
Jill Persoonlijk 19 jan 2020

Lange relatie? Deze 7 dingen vraagt iedereen zich af (en zijn heel normaal)

In de eerste fase van je relatie is alles leuk en wil je het liefst 24/7 samen zijn. Maar na een paar jaar ga je nadenken over dingen als ‘waar is de passie?’ en ‘wil ik dit voor altijd?’, zeker als je kinderen veel aandacht vragen. Deze dingen schieten er dan weleens door je hoofd.

1. Wil ik dit voor de rest van mijn leven?

Zodra je nadenkt over termen als ‘voor altijd’ of ‘voor de rest van mijn leven’, kun je het best benauwd krijgen. Heel logisch, want het is moeilijk om je voor te stellen wat dat precies betekent.

Draai de vraag eens om en vraag jezelf af: wil ik zonder hem of haar leven voor de rest van mijn leven? Die vraag helpt je misschien verder.

2. Is hij de liefde van mijn leven of hebben we het gewoon gezellig?

Dit is een interessant punt. Want door romantische films, sprookjes en boeken heb je het idee gekregen dat liefde altijd groots en meeslepend moet zijn, dat het altijd passievol is en dat als jullie elkaar hebben gevonden, jullie dan nog ‘lang en gelukkig leven’.

Terwijl de meeste relaties gewoon voortkabbelen, soms vredig, soms woelig, dan passioneel. In de verliefdheidsfase is het spannend, maar na een tijdje neemt die enorme passie nu eenmaal af.

3. Wat is eigenlijk het verschil tussen ‘de liefde van je leven’ en ‘het gewoon gezellig hebben samen’?

Sommige koppels gaan na jaren uit elkaar omdat ze plots denken dat ze toch niet elkaars soulmate zijn. Maar in feite gaat het erom dat je graag bij iemand bent. Op die vraag weet je het antwoord waarschijnlijk wel.

4. Ben ik een slecht persoon als ik over iemand anders fantaseer?

Nee, het is normaal dat je gedachten af en toe afdwalen naar andere personen. Of het nu je collega is of iemand van de lokale koffietent, je bent maar een mens.

Side note: als je echt overgaat tot actie bij je crush, is dat natuurlijk geen goed teken. En naast fysiek de grens overschrijden, kun je natuurlijk ook emotioneel vreemdgaan.

5. Is dit de enige persoon waar ik seks mee zal hebben voor de rest van mijn leven?

En zo ja, vind je dat dan erg? Als de seks tussen jullie goed is, is dit waarschijnlijk precies wat je wilt. Maar het kan je ook een ongemakkelijk gevoel geven.

Denk in ieder geval niet dat dit rare gedachten zijn, want iedereen in een relatie denkt wel eens over dit onderwerp na. Gelukkig zijn er genoeg manier om je seksleven spannend te houden.

6. Wil ik kinderen met hem?

Deze komt uiteraard op het moment dat je aan gezinsuitbreiding begint te denken. Op dat moment zie je je partner in een volledig ander daglicht, want als jullie samen kinderen hebben draait het niet alleen om jullie relatie, maar ook hoe hij voor de kinderen en jou als gezin zorgt. Als je graag kinderen wilt maar niet met je huidige lief, dan wil dat toch iets zeggen.

7. Neem ik genoegen met minder?

Het is normaal om af en toe twijfels te hebben als je al lang samen bent met je partner. Relaties gaan altijd met ups and downs. Op sommige momenten denk je misschien dat je genoegen neemt met minder en maakt de vrees dat je nooit meer passionele liefde zult ervaren je treurig. Maar op andere momenten ben je dolgelukkig met een lief dat er altijd voor je is, als een rots in de branding.

Uiteindelijk draait het allemaal om jullie emotionele connectie. Daarom is het belangrijk om met elkaar te blijven praten, zeker als je een dipje hebt.

Lees ook:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Lange relatie? Deze 7 dingen vraagt iedereen zich af (en zijn heel normaal)
Sluiten