Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Culinair 23 mei 2019

Lasagne uit één pan? Ja, dat kan!

Lasagne uit een pan maken heb je vast nog niet eerder geprobeerd. Maar waag je er eens aan als je geen tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan. De voorbereiding duurt nog geen 30 minuten en daarna hoef je alleen nog maar te wachten tot alles gaar is en je kunt aan tafel.

Dit heb je nodig:

  • 4 (Italiaanse) worsten of 500 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 500 ml passata
  • 6 lasagnebladen, in stukken gebroken (ongeveer 6 stukken per blad)
  • 1 bol mozzarella (125 gram), in stukjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 koffielepels gedroogde oregano
  • 1,5 koffielepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • handvol basilicumblaadjes, gescheurd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Water
  • Peper en zout

Dit moet je doen

  1. Verwijder de velletjes van de worsten en bak ze op middelhoog vuur rul met de olijfolie in een oven bestendige pan (doorsnede 24 cm).
  2. Giet het vet af in een vergiet en doe het vlees terug in de pan.
  3. Roer de tomatenblokjes, water (vul het lege blik tomaten, zo heb je exact genoeg), passata, oregano, knoflookpoeder, peterselie, peper en zout in de pan en breng aan de kook.
  4. Schep de stukken lasagne erdoor en laat 25 minuten op laag vuur pruttelen tot de pasta gaar is. Roer af en toe voorzichtig, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
  5. Verwarm ondertussen de oven op de hoogste grillstand. Verdeel de mozzarella en Parmezaanse kaas over de lasagne en zet 2 tot 4 minuten onder de grill tot de kaas is gesmolten en het geheel een bruin korstje krijgt.
  6. Bestrooi met de blaadjes basilicum.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Lasagne uit één pan? Ja, dat kan!
Sluiten