Britt
Britt Kids 4 apr 2019

5 simpele maar leerrijke kinderspelletjes vanaf 2 jaar

Jouw tweejarige deugniet begint niet alleen de wereld te ontdekken, maar ook zichzelf en zijn vaardigheden. Hier zijn 5 simpele maar leerrijke kinderspelletjes vanaf 2 jaar.

1. Verstoppertje 2.0

Iedereen kent het spelletje ‘verstoppertje’ wel, maar soms is het leuk om iets anders te verstoppen dan jezelf, bijvoorbeeld een knuffelbeer. Laat je kind eerst meekijken bij het verstoppen om het spelletje duidelijk te maken. Daarna kan je echt voorwerpen gaan verstoppen, waarbij hij of zij even niet mag kijken als je een verstopplekje zoekt. Je kan het moeilijker maken door ofwel de verstopplaats moeilijker te maken ofwel door meerdere voorwerpen tegelijk te verstoppen.

2. Sokken matchen

Spelen en ondertussen het huishouden doen? Het kan! Je kleine deugniet begint stilaan te leren dat er verschillende kleuren, groottes en vormen zijn. Neem dus maar die grote wasmand met sokken, want het is ontzettend leerzaam voor je kindje om de juiste sokkenparen bij elkaar te zoeken.

3. Natuurkunstwerk

Knutselen is altijd een goede optie, maar het wordt nog leuker als je kindje kan knutselen met spulletjes die het zelf heeft gevonden. Trek even de natuur in (of je tuin) en verzamel takjes, bladeren, eikels enzovoort. Plak daarna alles op een groot blad papier en versier nog verder met bijvoorbeeld glitters.

4. Fotoverhaal

Neem er een fotoalbum bij en praat met je kind over wat er op de foto’s gebeurt. Op deze manier leert hij of zij om personen en handelingen te benoemen. Maak er samen een leuk verhaaltje van om zo de taalontwikkeling te stimuleren.

5. De robot

Bij dit spelletje leert je kind de verschillende lichaamsdelen kennen. Verplaats je wat houterig door de kamer en toon je beste robotimitatie. Zeg vervolgens: “Ik ben mamarobot en ik beweeg en praat als een echte robot”. Laat je kind daarna op een lichaamsdeel van jou duwen (bijvoorbeeld je neus) en doe daarna iets geks (bijvoorbeeld je tong uitsteken). Zo leert je kind dat zijn acties gevolgen hebben. Laat je kind ook telkens het lichaamsdeel benoemen en draai na een tijdje de rollen om.

Meer kinderspelletjes?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
5 simpele maar leerrijke kinderspelletjes vanaf 2 jaar
Sluiten