Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Culinair 1 jul 2019

Lekker om in de zomervakantie te bakken: cupcakes met aardbeien en vlierbloesem

Deze cupcakes met zijn heel lekker om in de zomervakantie met je kinderen te bakken. Met heerlijke verse aardbeien en een smeuïge botercrème op basis van platte kaas. 

Dit heb je nodig

  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 250 ml platte kaas
  • 275 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • Snuif zout
  • Paar eetlepels vlierbloesemsiroop
  • Aardbeien in partjes ter decoratie

Voor de botercrème

  • 100 gram verse aardbeien
  • 70 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 50-75 gram vlierbloesemsiroop

Ook nodig

  • Cupcakevorm (of cupcakebakjes)

Zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de cupcakevorm in.
  2. Meng de bloem met het zout en het bakpoeder. Doe de boter en suiker in een kom en mix totdat het luchtig en romig is. Voeg daarna de eieren één voor één toe.
  3. Spatel de kwark erdoor en daarna het bloemmengsel. Doe het beslag in de vorm en bak de cakejes in ca. 25 minuten gaar.
  4. Haal de cupcakejes direct uit de vorm, prik er met een houten prikker of naald gaatjes in en verdeel de vlierbloesemsiroop erover. Laat dit langzaam door de nog warme cakejes opnemen en laat ze zo volledig afkoelen.
  5. Snij de aardbeien in kleine stukjes, pureer ze en laat dit tot ongeveer de helft inkoken. Laat volledig afkoelen.
  6. Mix de boter en suiker tot een luchtige botercrème. Voeg voorzichtig, in kleine delen, de afgekoelde (!) aardbeien toe. Doe dit rustig; wanneer je te veel in één keer doet, kan het gaan schiften. Breng op smaak met de vlierbloesemsiroop.
  7. Bestrijk de cupcakes met een laag aardbeiencrème en verdeel de aardbeien hierover. Decoreer eventueel met wat leuke eetbare bloemetjes voor de echte summer vibes.

Nog meer lekkers met aardbeien

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Lekker om in de zomervakantie te bakken: cupcakes met aardbeien en vlierbloesem
Sluiten