Thuis 7 jan 2019 Jill

5 lessen die Mary Poppins je over het huishouden leerde

Mary Poppins is een koningin in het huishouden. Als kind was je verbaasd door haar fantasiewereld, maar nu je zelf een huishouden te runnen hebt kijk je vooral met argusogen naar hoe zij dat doet. Gelukkig deelt ze heel wat levenslessen met zij die het minder onder de knie hebben (wij dus).

5 lessen van Mary Poppins

1. Zorg dat je altijd een paraplu bij je hebt

Zelfs als je geen coole paraplu hebt waarmee je door de lucht kunt zweven is een paraplu heel vaak geen overbodige luxe. In de herfst wordt je snel verrast door een plensbui, maar ook in de lente kunnen wolken zomaar opkomen. Plaats je paraplu daarom netjes bij je voordeur, zodat je ‘m nooit vergeet.

2. Maak ruimte voor creativiteit

Regels zijn er om gebroken te worden. Soms dan toch.

Nee, eigenlijk mag je zoon niet binnen voetballen. Maar nu je meubels allemaal aan de kant staan omdat jullie morgen de muren een nieuw likje willen geven kan het geen kwaad. Met een zachte bal toch niet.

3. Beoordeel nooit dingen alleen van de buitenkant

Een handtas waar een kapstok uit komt, wie droomt er niet van? Net zoals jouw mamahandtas een bodemloze put lijkt te zijn kan de handtas van Mary Poppins ook veel meer opbergen dan je op het eerste gezicht zou denken.

Als je je kind met chocolade rond zijn mond betrapt betekent dat niet dat hij alle koekjes heeft opgesnoept. Nee, het kan best dan hij aangevallen is door een chocolademonster. Tenminste als je hem mag geloven …

4. Een klein schepje vreugde doet al wonderen

Of je nu een grote lenteschoonmaak doet met vrolijke muziek op – waar je tussendoor natuurlijk even lekker op danst – of een veel te serieuze ruimte gezelliger maakt door een vrolijk schilderij op te hangen: een kleine verandering kan de sfeer in huis al een stuk beter maken.

Het gaat erom dat je het voor jezelf en je gezin leuk maakt. Dat kan al door een klein schepje vreugde toe te voegen, op welke manier dan ook.

5. Het leven is leuker als er iets mis loopt

Of je favoriete vlieger nu kapot gaat of je vast komt te zitten in een schoorsteen, het leven is leuker als er iets mis loopt. Je hebt wat tape nodig en krijgt misschien enkele roetvegen op je gezicht, maar achteraf geniet je des te meer van je vlieger of dans je vrolijk op de daken.

Lees ook: 7 wijsheden uit ‘Winnie de Poeh’ die ouders dagelijks kunnen toepassen

Reageer op artikel:
5 lessen die Mary Poppins je over het huishouden leerde
Sluiten