Jill
Jill Uit 10 jul 2019

De leukste pretparken net over de grens om toch wat vakantiegevoel te hebben

Gaan jullie dit jaar voor een thuisvakantie? Of heb je helemaal geen verlof, maar wil je wel in het weekend een uitstap met de kinderen maken? Waag je dan eens aan een van deze leukste pretparken net over de grens.

Pretparken net over de grens

De Efteling in Kaatsheuvel, Nederland

Voor de kleinsten onder ons is hier een prachtig sprookjesbos waar je holle Bolle Gijs kunt bezoeken, een draak kunt zien slapen en zelfs het kasteel van Doornroosje kunt bezoeken. Vergeet ook zeker de verplichte foto van je kind op een reuze paddestoel niet!

De oudere kinderen kunnen zich amuseren op één van de vele achtbanen. Ken je bijvoorbeeld Baron 1898 al waarbij je maar liefst 37,5 meter naar beneden stort? Eng! Laat duidelijk zijn dat dit pretpark ideaal is als je kinderen met een groot leeftijdsverschil hebt.

Phantasialand in Brühl, Duitsland

Phantasialand is opgebouwd uit verschillende themagebieden. Dat vinden wij bij Famme helemaal tof, maar nog phantastischer (heb je ‘m?) is de speciale ruimte voor babyverzorging en een stiltekamer voor moeder en kind om even tot rust te komen die je gratis kunt gebruiken. Er is ook een baby-switch: als je partner met een baby wacht tot jij van een attractie terugkomt, mag hij zonder aanschuiven meteen een rit maken op diezelfde achtbaan.

Toverland in Sevenum, Nederland

Vlak over de Limburgse grens vind je de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux. Die heet Troy en je vindt ‘m in Toverland. Er zijn in totaal meer dan 30 attracties en ook aan de allerkleinsten is gedacht. Een indoor achtbaan en speelgedeelte zorgen er bijvoorbeeld voor dat ook je kleuter volop kan genieten van jullie dagje uit.

Lees ook: 8 manieren om een weekend thuis te laten voelen als een familievakantie

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
De leukste pretparken net over de grens om toch wat vakantiegevoel te hebben
Sluiten