Jill
Jill Kids 17 mei 2018

Het leven van een kind in de jaren ’90 was zwaar, zo zwaar!

Oh nee, de batterij van de iPad is helemaal leeg! Wat moet je kind nu toch doen? Dat was een probleem waar jij als kind om gelachen zou hebben, want jouw leven in de jaren ’90 was zoveel zwaarder.

1. ‘s Nachts met je gameboy spelen was onmogelijk

Het scherm van de eerste gameboy’s gaf geen licht. Een ritje naar huis na een kerstfeest was dan ook de hel: je kon alleen kijken wat er gebeurde op je schermpje wanneer jullie langs een verlichtingspaal reden. En dan was het nog een kwestie van je console juist te kantelen zodat het scherm niet te hard glansde. Niet ideaal om dat nieuwe spelletje te spelen.

Bovendien werkten gameboy’s toen nog op batterijen. In tegenstelling tot kinderen vandaag de dag kon jij dus niet snel even de kabel aansluiten en verder spelen. Jij moest wachten tot mama of papa nieuwe batterijen meebrachten. “AA-batterijen had ik gevraagd, mama! Dit zijn de verkeerde!”

2. Een adresboekje

Nu slaat je smartphone met gemak al je contacten op en heb je in enkele duimdrukken de gewenste persoon aan de lijn. In de nineties was dat wel anders. Jullie hadden een adresboek waarin jullie met de hand alle gegevens van jullie kennissen opschreven. En jij had een apart, los blad met de telefoonnummers van jouw vriendinnen.

3. Je favoriete video werd overschreven

Cool hoor, zo’n recorder in de familie. Maar dat betekende ook dat je favoriete (Disney-) video’s in levensgevaar waren. Want zodra er geen lege VHS meer beschikbaar was en je mama ‘Pretty Woman’ wou opnemen, greep ze de dichtstbijzijnde videoband. Of liever: gaf ze de dichtstbijzijnde videoband aan papa die heel het ding dan instelde.

het leven van een kind in de jaren '90 was zwaar

4. Selfies nemen ging gewoonweg niet

Dat selfies gelijktijdig populair werden met smartphones die vooraan een cameraatje hebben, is geen toeval. Wegwerpcamera’s hebben hun charme, maar echt handig zijn ze toch niet als je jezelf ermee wilt vastleggen.

Ofwel was het een wazige foto, ofwel had je rode ogen, ofwel stond je er maar half op. En dat wist je pas wanneer je de foto’s had laten ontwikkelen. Het leven van een kind in de jaren ’90 was dus écht wel zwaar.

5. Clippy. Die verdomde Clippy die te pas en te onpas tevoorschijn kwam

@hqtrivia his name was Clippie. He even introduces himself as Clippie. #hq #hqtrivia #trivia #clippie #clippy #microsoft #microsoftword #windows

A post shared by Lauren Jill (@sonystar9) on

Reageer op artikel:
Het leven van een kind in de jaren ’90 was zwaar, zo zwaar!
Sluiten