Jill
Jill Uit 10 jan 2019

7 levenslessen in Disneyfilms die je opvoeden tot een goed persoon

Geef maar toe: als er een Disneyklassieker op tv is zing je nog steeds vrolijk alle liedjes mee. Daar is helemaal niks mis mee, want er zitten heel wat levenslessen in Disneyfilms en heel vaak zijn het juist de liedjes die die boodschap overbrengen.

‘De Leeuwenkoning’

Een van de bekendste nummer uit deze klassieker is Hakuna Matata. Dat was uiteraard voorbestemd om legendarisch te worden met je favoriete sidekicks als zangers. Daarnaast geeft ‘The Lion King’ je ook de boodschap dat je het verleden niet moet ontlopen, maar je verdriet juist moet omzetten in kracht om je nabestaanden trots te maken. Al aan het wenen?

‘Peter Pan’

Natuurlijk wordt iedereen ouder, maar opgroeien … dat is een keuze! Hoe oud je ook bent, sluit dat kind nooit op. Je wilt immers je creativiteit en fantasierijke mindset niet kwijtraken, want als je er maar genoeg in gelooft kun je zelfs vliegen.

‘Mulan’

Deze jongedame leert je dat niets onmogelijk is, zolang je er maar voor gaat. Mulan riskeert haar eigen leven om haar familie te redden door te doen alsof ze een man is. Aan emancipatie en feminisme geen gebrek! Om nog maar te zwijgen van haar doorzettingsvermogen. I’ll make a man out of you? Nee, wij worden liever zoals Mulan.

‘De kleine Zeemeermin’

Ariel droomt van een leven op het land, omdat zij denkt dat alles daar mooier is. Dit verhaal is duidelijk geïnspireerd door het idee dat het gras altijd groener is aan de overkant. Maar uiteindelijk komt Ariel erachter dat het under the sea eigenlijk toch ook heel fijn is. Hoewel ze uiteindelijk beslist om haar benen te houden, maar dat kunnen we haar niet kwalijk nemen als er zo’n knappe prins op je staat te wachten.

‘Belle en het Beest’

Echte schoonheid zit van binnen. Cliché, maar waar. En vooral een goede levensles voor kinderen.

‘Pocahontas’

NiWanneer er oorlog ontstaat tussen de stam van Pocahontas en de Britten, kiest Pocahontas zelf geen partij. Zij staat open voor de nieuwe ontwikkeling in haar thuisland en probeert de situatie te sussen om slachtoffers langs welke kant dan ook te voorkomen.

‘De prinses en de kikker’

Tiana werkt hard om haar grootste droom – haar eigen restaurant openen – en geeft nooit op. Ze is zelfs niet jaloers op haar rijke vriendin Charlotte en laat zich ook niet van haar stuk brengen door de knappe prins Naveen. Ondanks alle tegenslagen blijft ze haar doel nastreven en anderen helpen. Wat een voorbeeld!

Lees ook: De lugubere waarheid achter 5 van je favoriete Disneysprookjes

Reageer op artikel:
7 levenslessen in Disneyfilms die je opvoeden tot een goed persoon
Sluiten