Jill
Jill Uit 20 sep 2019

5 levenslessen die je leerde van Lizzie McGuire

Mocht je het goede nieuws gemist hebben: Lizzie McGuire komt terug naar je tv-schermpje. Inmiddels is ze in de 30 en leeft ze in New York City. Dat is prachtig nieuws, want ook vroeger kon je al veel van haar leren.

Soms weten je ouder het beter

Hoe vaak je als puber wel niet moest verzuchten dat je ouders zich bemoeiden met zaken waar ze niets over wisten. Jij wist het natuurlijk allemaal veel beter.

Inmiddels weet je wel beter – zeker als je zelf mama of papa bent geworden. Als je goed had opgelet had je dit al beseft tijdens de aflevering van Lizzie McGuire. Die waarin ze een poging deed om rebels te zijn, haar eerste break-up meemaakte, … haar ouders stonden altijd klaar met goed advies.

Ieder lichaam is een goed lichaam

De laatste jaren komt body positivity als maar meer in beeld in de media en online. Een fantastische ontwikkeling, want dat was zo’n 15 jaar geleden wel anders. Tenzij je naar Lizzie McGuire keek, natuurlijk.

Van uitspraken als “this whole dieting thing you’re doing? It makes no sense” tot afleveringen waarin Lizzie en haar vrienden elkaar vertelden dat je gewicht en lengte niets zeggen over wie jij bent als persoon: het is precies wat een puber op dat moment moet horen.

Als je aardig bent, geraak je verder

Lizzie McGuire was er altijd voor haar vrienden. Ze helpt bejaarden de straat over te steken en heeft respect voor haar leraren. Wat boeken over carrière maken je ook wijsmaken: aardig zijn brengt je wél ergens.

Opportunistische meid

Als Lizzie geen ‘ja’ had gezegd op een avontuur in Rome, zou ze zich nooit als Italiaanse popster hebben voorgedaan. Gevolg? Jij had nooit het iconische nummer ‘What Dreams are Made of’ gekend.

Jij hebt dan waarschijnlijk geen Italiaanse superster als dubbelganger rondlopen, je kunt wel wat vaker ‘ja’ zeggen als er een kans op je pad komt.

Wees jezelf

Je moet je nooit voordoen als iemand die je niet bent. Oké, haar avontuur als Italiaanse popster was best indrukwekkend, maar op het einde van de dag bleef Lizzie gewoon Lizzie. Klinkt cheesy, maar het is een goede reminder als je je nog eens awkward voelt. Omarm die onhandigheid!

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
5 levenslessen die je leerde van Lizzie McGuire
Sluiten