Jill
Jill Persoonlijk 6 apr 2018

Levenslessen van bekende moeders die uit werken gaan

Is het geen collega die niet weet waar het printpapier ligt, dan is het wel een kind dat met een viltstift op de muur staat te krabbelen. Als werkende moeder heb je geen moment rust. Hier zijn levenslessen van bekende moeders die werken, om je een hart onder de riem te steken.

Levenslessen van bekende moeders

1. Vergeet nooit wat het allerbelangrijkste is

‘De waarheid is dat of ik nu de first lady ben en hij de president, onze voornaamste job is om te zorgen dat het goed gaat met onze kinderen. Dat is ons belangrijkste nalatenschap.’ – Michelle Obama

2. Je bent onvervangbaar

‘Je bent dan misschien de CEO van PepsiCo, je bent dan misschien een lid van het bestuur, wanneer je dit huis betreed, ben je de vrouw, de dochter, de schoondochter, de moeder. Dat ben je allemaal. Niemand anders kan die rol vervullen.’ – De moeder van Indra K Nooyi (CEO PepsiCo)

3. Je kan het onmogelijke, mogelijk maken

‘Ik denk dat iedere moeder hetzelfde gevoel heeft: je gaat door periodes waarin je simpelweg denkt: ‘Dit is onmogelijk. Oh, dit is écht onmogelijk.’ En dan ga je door en door, en doe je het onmogelijke.’ – Tina Fey

4. Relativeer

‘Wetende dat ik thuis een prachtige baby heb, heb ik soms het gevoel dat ik geen enkele wedstrijd moet spelen. Ik heb geen geld of titels of prestige nodig. Ik wil het wel, maar ik heb ze niet nódig.” – Serena Williams

5. Je bent een goed voorbeeld

‘Zoals zoveel moeders over de hele wereld, heb ik voortdurend moeite om de beste moeder te zijn die ik kan zijn, als ik tegelijkertijd ook een goed voorbeeld voor mijn kinderen wil zijn door hard te werken. Ik reis voor mijn werk wanneer dat nodig is, en dan mis ik hen de hele tijd.’ – Victoria Beckham

Jij leert van andere moeders, je kind kijkt vooral naar jou op. Deze 11 levenslessen maken dat jouw dochter een sterke vrouw wordt, even sterk als jij bent.

Reageer op artikel:
Levenslessen van bekende moeders die uit werken gaan
Sluiten