Jill
Jill Uit 13 jun 2019

7 liedjes uit je jeugd die ieder feestje door de boxen knalden

Zin in een gezonde dosis nostalgie? Smeer je benen dan al maar in voor de Samsonrock en zing uit volle borst dat je de wereld inspringt, want hier zijn 7 fantastische liedjes uit je jeugd.

‘Samsonrock’

De Grote Samson en Gert-kerstshow houdt er dan wel mee op, hun liedjes blijven eindeloos populair. Wedden dat zelf je kleine uk graag meeswingt op de Samsonrock?

‘Tocht door het donker’

Eurosong for kids was een avond om ieder jaar naar uit te kijken. Eén van de meest meezingbare liedjes die België ooit inzond? “Ze had nog zin in theeeeeee.”

‘Wacht Eens Even’

Hoewel we groot fan zijn van ‘Zoë eet een pita’ moesten we wel voor ‘Wacht Eens Even’ kiezen. De boodschap van het liedje is ook nu nog relevant: er zit een knop op je tv, stap uit je luie zetel en doe toch met ons mee!

‘Juf van Fysica’

Hoe luid je ‘Juf van Fysica’ van Spring ook met Jelle Cleymans (lees: Evert) meezong, jouw leerkracht fysica was toch niet zo indrukwekkend.

‘De vriendschapsband’

De jongens van X!nk mogen uiteraard ook niet ontbreken in deze lijst. Ah, die beginrif geeft je toch spontaan kippenvel en goesting in de zomer, niet? HEY!

‘Funky Monkey’

Een beat waar de dance-scene van de jaren ’90 nog iets van kan leren, drie zussen die enthousiast hun beste moves en stem bovenhalen en een lied waarbij je een aap mag nadoen. Meer moet een goed jeugdlied niet hebben, toch?

‘Hippie Shake’

Voor jouw geen Ushuaia of 10.000 luchtballon. Nee, doe maar de Hippie Shake! Links, rechts en shake je blij!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 liedjes uit je jeugd die ieder feestje door de boxen knalden
Sluiten