Britt
Britt Uit 24 mei 2019

4 vreemde feiten uit ‘The Lion King’ waar je nog niet eerder bij stilstond

Anna die wil trouwen met een man die ze één dag kent, Tarzan die plots Amerikaans spreekt in plaats van Brits en Ariel die op drie dagen tijd de man van haar leven moet inpalmen… Elke week bekijkt Famme een kinderfilm met kritische arendsogen om de fouten en rariteiten eruit te filteren. Deze week is ‘The Lion King’ aan de beurt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Do, or Do Not..There is No try (@simba_1891) op

Als kind (en nu nog steeds) kende je het verhaal van Simba volledig vanbuiten, van (de improvisatieversie) ‘aaaah ivenja mama itsi baba’ tot ‘hakuna matata’. Maar er zijn enkele vreemde feiten uit de film die je vast nog niet eerder waren opgevallen.

1. Alle dieren uit het koninkrijk zijn aanwezig

In de memorabele beginscène waarbij alle dieren zich verzamelen om naar de kleine Simba te komen kijken, stelt iedere moeder zich de vraag: hoe weten al die dieren dat ze naar de grote rots moeten komen op dat moment? Hebben we soms geheime rooksignalen gemist of hebben ze stiekem allemaal een smartphone? Of is er iemand die net als bij mensen snel geboortekaartjes heeft rondgedaan?

2. Timo danst de ‘hula’

‘The Lion King’ speelt zich duidelijk in Afrika af. Dan is het gek dat Timo de ‘hula’ begint te dansen, een dans die oorspronkelijk uit Hawaï komt. Moet je ons iets vertellen, Timo?

3. Liefde op het eerste gezicht (of eerder liedje)

Simba en Nala zijn heel hun leven al vrienden, maar na één liedje van Elton John zijn ze plots smoorverliefd op elkaar. Zo makkelijk is het dus.

PS: Simba en Nala zijn eigenlijk nicht en neef van elkaar. #SayWhat?

4. Geesten in de wolken

Als kind hield je je oneindig lang bezig met figuurtjes in de wolken te herkennen, maar je moet je toch wel zorgen beginnen te maken als die figuurtjes tegen je praten. Hoe vaak moeten we het nog zeggen? Kijk niet naar paranormale films voor je gaat slapen, Simba.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
4 vreemde feiten uit ‘The Lion King’ waar je nog niet eerder bij stilstond
Sluiten