Jill
Jill Body & beauty 30 nov 2018

Zó zorg je er voor dat je lippenstift de hele dag blijft zitten

Werk jij je outfit graag af met een leuk kleurtje op je lippen? Word, girl! Het enige minpunt: de voortdurende vrees dat je lippenstift uitsmeert. Hier zijn 3 tips zodat je lippenstift de hele dag blijft zitten.

1. Doorzichtig poeder

Misschien gebruik je dit wondermiddel al om de olie op je huid in bedwang te houden, maar je kunt het ook gebruiken om te zorgen dat je lippenstift op je lippen blijft zitten. Breng een klein beetje doorzichtig poeder aan op je Cupido boog en op je kin om te voorkomen dat je kleurige lippen plots een heel rare vorm krijgen.

2. Laagjes

Ben je het beu om je lippen continu bij te moeten werken? Geniet langer van je kunstwerkje door verschillende lagen aan te brengen, afgewisseld met doorzichtig poeder. Vergeet niet om je lippen na iedere laag even af te deppen met een papieren zakdoekje (laten we eerlijk zijn: we gebruiken hier gewoon wat toiletpapier voor). Herhaal dit drie tot vier keer voor het mooiste effect.

3. Gebruik een wattenstaafje om overtollige lippenstift te verwijderen

Een droge mond is de voornaamste oorzaak van lippenstift op je tanden. Maar het kan ook zijn dat de lippenstift te dicht bij de rand van de lip is aangebracht. Hoe vervelend ook, dit is gelukkig makkelijk te voorkomen. Gebruik een wattenstaafje om overtollige lippenstift te verwijderen door hem in je mond te doen, je lippen te sluiten en vervolgens naar buiten te trekken. Je kunt hier overigens ook heel goed een stukje wc-papier voor gebruiken dat je rond een van je vingers vouwt. Pas bij die laatste methode wel op dat je niet te veel verwijdert.

Lees ook: Welke kleur lippenstift past het best bij jou? Check je beha

Reageer op artikel:
Zó zorg je er voor dat je lippenstift de hele dag blijft zitten
Sluiten