Jutta Buytaert
Jutta Buytaert Uit 15 jul 2018

Origineel uitje: 5 x logeren in een pipowagen in België

Zin om er met je kroost op uit te trekken, maar weet je niet waarheen? Laat de resorts en familiehotels links liggen en strijk eens neer in een originele pipowagen. Romantisch (eens de kinderen in bed liggen), avontuurlijk en bovenal een ervaring die jullie nooit vergeten! Deze vijf staan gewoon in België. 

Logeren in een pipowagen

Een pipowagen is misschien niet het eerste waar je aan denkt voor je gezinsvakantie, maar dat maakt deze woonst op wielen des te unieker. De originele woonwagens werden vroeger gebruikt door mensen – circusartiesten bijvoorbeeld – die van dorp naar dorp reisden. Gezien die mensen ondertussen bijna allemaal rondtrekken in hypermoderne caravans, kunnen jij en je gezin eens ervaren wat het is om in een tiny house avant la lettre te verblijven. En daar hoef je helemaal niet ver voor te reizen.

1. Camping Le Val de l’Aisne in Blier

logeren in een pipowagen

In het plaatje Blier in de provincie Luxemburg staat deze leuke roulotte op Camping Le Val de l’Aisne. Met een oppervlakte van 27 m² is hij waarschijnlijk groter dan de gemiddelde hotelkamer. Mama en papa slapen in een bedstede met tweepersoonsbed en de kinderen kunnen in een stapelbed kruipen of zetten er een extra tentje naast. En de hond? Die mag gewoon mee.

2. Slapen tussen de ezels in Aarschot

logeren in een pipowagen

Als je gaat kamperen in deze leuke woonwagen is de kans groot dat de nieuwsgierige buren even een kijkje komen nemen. Je komt nog dichter bij deze zeven ezels (letterlijk hé) als je een tent naast de wagen zet. Klinkt dat toch wat te eng voor de jongste? Binnen is er gewoon plek voor vier.

Buiten is er speelplek zat voor de kleintjes terwijl mama en papa even uitrusten in de hangmat of alvast het kampvuur aansteken.

3. Keuze zat op retro-camping Champ le Monde in Herbeumont

In Herbeumont vind je niet één, maar meerdere ouderwetse woonwagens die ooit echt dienst deden als rollend huisje. En nu kunnen jij en je familie bijvoorbeeld logeren in een schoonheid met de naam Lily-Roze voor een avontuurlijk weekend in Belgisch Luxemburg. Terwijl jij foto’s maakt voor op Instagram, spelen de kinderen heerlijk in de frisse lucht.

4. Kleurrijk logeren in Houffalize

logeren in een pipowagen

Houdt jouw dochter (of zoon) wel heel erg van roze, doe haar (of hem) dan een plezier met een overnachting in dit kleurrijke pareltje. Het hele ding is heerlijk kitscherig en circusachtig, perfect voor de kleine acrobaat.

5. Slapen in een zigeunerwagen

logeren in een pipowagen

Tussen Antwerpen en Brussel staat tenslotte deze mooie woonwagen. Hij maakt deel uit van een B&B, dus hier geen basiscomfort maar een bed met zachte donsdeken en verwarming, heerlijk als het ‘s avonds afkoelt. Voor ontbijt wordt gezorgd, en met een beetje geluk kunnen mama en papa nog even blijven liggen terwijl de kinderen op de trampoline gaan spingen.

Lees ook: Elf sprookjesachtige vakantiebestemmingen.

Reageer op artikel:
Origineel uitje: 5 x logeren in een pipowagen in België
Sluiten