Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Thuis 28 mei 2018

Dit zijn de 5 beste low budget interieurhacks van een stylist

Interieurstyliste Marlies Novicais is ervan overtuigd dat een fijn huis helpt om een balans te vinden in je drukke leven. Ze geeft de vijf beste low budget interieur hacks die zij graag toepast.

1. Structuur op de muur

Als schilderen er even niet in zit kun je ook impact maken door één wand te behangen. Je kunt natuurlijk voor een contrasterende kleur of print gaan maar er bestaat nog een derde optie. Kies een behang in de kleur van de andere muren maar met een dikke structuur. Dit geeft de ruimte direct een compleet gevoel.

Wees niet bang om uit te pakken met de structuurmuur. Zolang je het maar bij een wand doet, komt het niet te druk over.

Dit zijn de 5 beste low budget interieur hacks van een stylist
Eijffinger

2. Groen moet je doen

Planten brengen je interieur letterlijk tot leven. En je kan er heel veel mee. Een kleine cactus in de boekenkast, drie hangende pannenkoekplanten naast de tv, een calathea op de kast en een drakenbloedboom in een grove pot in de hoek.

Dit zijn de 5 beste low budget interieur hacks van een stylist
House of six Interiors

3. Andere functie

Soms ben je zo gewend om een item op een bepaalde manier te gebruiken dat je vergeet dat het ook anders kan. Zo zijn waxinelichthouders perfect om kleine plantjes in te zetten en de lichtslinger van buiten geeft een fantastisch effect in de slaapkamer. Haal doodnormale dingen eens uit zijn normale context en je hebt er plots een decoratiestuk bij. Denk bijvoorbeeld aan borden, ronde rieten placemats of kleine draad mandjes.

Dit zijn de 5 beste low budget interieur hacks van een stylist
Cozy stylish chic

4. Denk groot en minimalistisch

Om het meeste te maken van een kleiner budget kun je het best groots denken. Spendeer geld aan het meest opvallende item uit de ruimte. In de woonkamer is dat bijvoorbeeld de sofa. Zorg ervoor dat dit meubelstuk de belichaming is van de sfeer die je wilt creëren.

Bespaar geld door rustig aan te doen met decoratie. Twee grote posters in een simpel frame boven de zetel doen al genoeg. Very sophisticated and very lief voor de portemonnee.

Dit zijn de 5 beste low budget interieur hacks van een stylist
Etsy

5. Oud wordt nieuw

Als je iets nieuws koopt betekent dat natuurlijk niet dat je het oude weg moet doen. Dit is zeker het geval als je de woonkamer een upgrade geeft. Voor veel items vind je in een andere ruimte nog wel een plekje, zodat ook die ruimte een beetje vernieuwd wordt.

Denk bijvoorbeeld aan het tapijtje van de zithoek dat je half onder je bed kan leggen en de oude kussens van de bank om het opgemaakte bed af te maken. Kleine tafeltjes worden nachtkastjes en tafellampen veranderen in nachtlampen. Op deze manier kun je dus twee kamers tegelijk transformeren. Score!

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 beste low budget interieurhacks van een stylist
Sluiten