Er zijn 2 manieren om liefde te benaderen. Welke is jouw go-to?

Persoonlijk

Iedere vrouw heeft een andere manier om liefde te benaderen. Maar als het erop aankomt zeggen experts dat je in één van de twee categorieën valt. Of je bent een spark chaser of je bent een long burner.

Spark chasers zijn per definitie niet alleen maar uit op seks, maar verlangen naar nieuwe, opwindende ervaringen. Long burners zijn daarentegen opzoek naar een langdurige relatie, die ze langzaam willen opbouwen. Deze vier signalen vertellen je in welke categorie je valt.

1. Het eerste afspraakje

Spark chaser: Wanneer je op date gaat weet je meestal in geen tijd of jouw gezelschap een match made in heaven is of juist niet. Je leeft namelijk voor chemie. Als dit fenomeen ontbreekt, is er wat jou betreft geen sprake van een tweede date.

Long burner: Hoewel je fysieke aantrekkingskracht niet onbelangrijk vindt, is het voor jou idealer om mentaal te matchen met jouw date. Jij vindt voldoening in de uitbouw van een relatie die stand houdt en geeft jouw dates daarom langer de tijd om zichzelf te bewijzen.

liefde benaderen

2. Verliefd worden

Spark chaser: Wanneer je verliefd bent, haal je alles uit de fase waarin de vlinders in je buik nog vers zijn. Je gedraagt je als een hartstochtelijke romanticus die helemaal opgaat in je nieuwe vlam. Je vindt het fijn om iemand naast je te hebben die nieuw en opwindend is, en pronkt hier maar al te graag mee.

Long burner: Een diepe connectie is bij jou niet vanzelfsprekend, want die moet groeien. Daarom bestaan de eerste weken van jullie liefdesverhouding uit veel afspraakjes en diepgaande gesprekken. Pas wanneer je ervan overtuigd bent dat jullie een toekomst met elkaar kunnen delen, vertel je hem of haar over je gevoelens en stel je je lover voor aan jouw geliefden.

liefde benaderen

3. Een vaste relatie

Spark chaser: Kortstondige relaties zijn helemaal jouw ding. Niet omdat je bindingsangst heb, maar puur omdat relaties je op een gegeven moment een onvervuld gevoel geven. Je bent opzoek naar the sparkle en wanneer die vervaagt, ga je opzoek naar een nieuwe vlam om jou vuur weer aan te wakkeren.

Long burner: Jouw hele leven draait om toewijding. Je begrijpt dan ook dat je niet eeuwig door een roze bril zal blijven kijken en hierdoor ben je in staat om de gebreken van je lief te accepteren. Verliefdheid vervaagt nu eenmaal, maar daar krijg je wel iets moois voor terug. Stabiliteit is belangrijk, maar spanning houdt de vlam staande.

4. Break-ups

Spark chaser: Als jouw lover op een gegeven moment minder affectie toont en minder moeite doet om jullie liefdesleven opwindend te houden, ontstaat er toch een gevoel van leegte. De kans is groot dat je uit de relatie stapt, want je neemt simpelweg geen genoegen met minder dan je verdient.

Long burner: Een break-up is uit den boze – tenzij er echt een goede reden voor is -, want jij last liever een pauze in. Het is toch echt zonde om weg te gooien wat jullie door de jaren heen samen hebben opgebouwd? Hoe moeilijk het soms ook is en hoe weinig moeite jouw partner dan ook doet, je zal blijven doorzetten.

Meer over relaties?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!