Jill
Jill Body & beauty 16 dec 2018

7 manieren om te ontstressen geïnspireerd op kinderen

De drukte op je werk, je volle agenda, je huishouden en je sociale leven onderhouden, … Stress hoort nu eenmaal bij het leven van een volwassene. Dan komen deze manieren om te ontstressen gebaseerd op kinderlijke vreugde als geroepen.

1. Sport voor je plezier
Het is vreemd dat sport nu bijna als een soort verplichting voelt. Voor velen is sport een manier om je lichaam te onderhouden (wat het zeker ook is), maar het is even goed iets om van te genieten zoals kinderen bewijzen. Misschien was je passie wel hockey, of lagen je interesses bij tennis of ballet. Zoek iets wat je motiveert en de excuuskaart van tijdgebrek zal minder snel getrokken worden.

2. Neem een bubbelbad
Warm water laten lopen, wat badschuim erbij en enkele minuten geduld. Neem je smartphone vooral niet mee in bad en maak nog eens een baard van schuim. Wil je je echt nog een keer kind voelen? Dan maken een bruisbal of wat badzout het af.

manieren om te ontstressen

3. Kijk weer eens cartoons in plaats van het nieuws
De meeste cartoons zijn inderdaad gericht op kinderen, maar dat betekent niet dat je er als volwassene niet van kunt genieten. Zet je televisie nog eens op een kinderzender of sluit gewoon bij je kinderen aan wanneer ze hun favoriete tekenfilm aan het kijken zijn. Of zet jouw lievelingsfilm van vroeger op en voel je weer even zes jaar oud.

4. Koop een kleurboek
Het heerlijke aan kinderen is dat ze zich kunnen concentreren op een ding zonder afleiding van duizend-en-een andere zaken die nog op de to-do-lijst staan. Kleuren is daar zo’n voorbeeld van. Neem daarom zelf nog eens een set kleurtjes vast en leef je uit in een kleurboek voor volwassenen. Geloof ons: dat heeft echt een kalmerende werking.

manieren om te ontstressen

5. Spreek af met je vrienden zonder telefoons
Hoe lang is het geleden dat niemand zijn of haar telefoon checkte terwijl je met vrienden afsprak? Naar alle waarschijnlijkheid al langer dan je je kunt herinneren. Spreek daarom eens met hen af terwijl jullie je telefoon achterwege laten. Zo zijn jullie weer zonder afleiding een avondje op stap.

6. Lees een boek voor het slapen gaan
“Mama, kun je me nog even voorlezen?”, vroeg je hoopvol aan je moeder, terwijl ze op de rand van je bed ging zitten en je nog eens goed instopte. Halverwege het verhaaltje was je vaak al in slaap gedommeld, met een brede glimlach op je gezicht en helemaal ondergedompeld in die fantastische wereld waar je moeder je over vertelde.

Er is nu misschien niemand in je eigen huis die je kan voorlezen, maar het kan ook geen kwaad om zelf wat te gaan lezen natuurlijk. Laat je telefoon een keertje op het nachtkastje liggen (of beter nog: uit het zicht) en sla een boek open. Je slaapt gegarandeerd beter.

manieren om te ontstressen

7. Stel meer vragen
Jij wordt gek van alle ‘waarom’-vragen van je kind, maar het kan geen kwaad om zelf weer zo nieuwsgierig te worden. Je hersenen worden geprikkeld en je ontdekt nieuwe dingen. Waarom zou je daarmee stoppen? Wees nieuwsgierig en durf vragen te stellen, daar krijg je alleen maar nieuwe inzichten van.

Moet het sneller gaan? Dan helpen deze 8 manieren om in 5 minuten te ontstressen.

Reageer op artikel:
7 manieren om te ontstressen geïnspireerd op kinderen
Sluiten