Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Culinair 12 jul 2019

Marokkaanse gehaktballetjes met knoflookyoghurt

Een heerlijk Marokkaans gerecht dat zeker ook bij kinderen in de smaak valt: lamsgehaktballetjes met knoflookyoghurt. Serveer met Marokkaans brood en een frisse salade en je maaltijd is compleet.

Dit heb je nodig

Voor de gehaktballetjes:

  • 1 kilo lamsgehakt
  • 1 koffielepel knoflookpoeder
  • 1,5 eetlepel uienpoeder
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels munt, fijngehakt
  • 1 eetlepel oregano, fijngehakt
  • 2 koffielepel gemalen koriander
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • ½ koffielepel kaneel
  • ½ koffielepel nootmuskaat
  • Klein handje pijnboompitten, geroosterd
  • 1 beschuit, fijngewreven
  • 1 ei
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Voor de knoflookyoghurt:

  • 200 ml (Griekse) yoghurt
  • ½ komkommer, geraspt en uitgeknepen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Kneepje citroensap
  • Peper en zout

Zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door het gehakt en maak met vochtige handen langwerpige balletjes.
  3. Braad ze even kort aan in een braadpan tot de kefta rondom een korstje krijgen.
  4. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 20 minuten in de oven doorgaren.
  5. Meng voor de knoflookyoghurt alle ingrediënten door de yoghurt en roer goed door.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Marokkaanse gehaktballetjes met knoflookyoghurt
Sluiten