Column #4: “Wij hadden geen fancy ‘Ik wil een kamer voor mij alleen’-verzekering”

Famme-gastblogger Mathijs F Scheepers, acteur bij Skagen, werkt momenteel aan een monoloog getiteld ‘Sue me modderfokker’. Over een uit de hand gelopen burenruzie. En over zijn veel te vroeg geboren zoontje, met naast hem een stille vader die in zichzelf lijkt te verdwijnen en een moeder die niet weet wat ze verkeerd heeft gedaan.

Tot aan de première van ‘Sue me modderfokker’ op 21 september lees je hier elke week alvast een stukje van dit hartverscheurende relaas. Vandaag: aflevering vier. 

Benieuwd naar wat voorafging? Lees hier de eerste column van Mathijs. En vervolg dan met aflevering twee en drie.

Mega fancy

Begin september wilt de gynaecoloog, na een hele reeks onverklaarbare bloedingen, dat we toch al naar het ziekenhuis gaan. “Meer ter bescherming van uw vrouw dan van de baby.”

Echt geruststellend klinkt dat niet.

Wij hadden echter geen mega fancy “Ik wil een kamer voor mij alleen”-verzekering en dus moest mijn vrouw met twee op een kamer. Ik kan u verzekeren, wij hebben nu wel zo’n mega fancy “Ik wil een kamer voor mij alleen”- verzekering.

Ge ligt dan op de MIC, dat betekent Maternal Intensive Care, dus de intensivecare-afdeling. Dat wilt toch al iets zeggen. Ge ligt daar niet me een verstuikte duim of zo. Alle vrouwen die daar liggen zijn zwanger en zitten in de shit. Nu, de meeste vrouwen liggen daar niet zo lang, maar mijn vrouw wel en dus is het daar voor haar een va et viens van vrouwen in zwangerschapsshit.

Maar er waren ook mooie momenten. Samen slapen op het eenpersoonsbed. Overdag. Want op een tweepersoonskamer mag de echtgenoot niet blijven slapen. Nooit. Maar hij is wel altijd welkom.

Of als ge ontdekt waar ge nog gratis kunt parkeren. Op de parking van de palliatieve afdeling. Waar ge dan wel elke keer door moet wandelen.

Hopend op leven.

De nachten daar duurden soms heel lang. Als ge midden in de nacht alleen op de wc zit en het bloed loopt langs uw benen naar beneden en niemand kan u uitleggen waarom ge bloedt.

Dan gaat den tijd ni snel.

Maar ook ni traag.

Dan staat die stil.

Ook het volgende deel van de column van Mathijs staat al online.

Je kunt Mathijs het hele verhaal (over de hond van Hitler, een zwangere vrouw met een lekkende buik en een revolver in het verkeerde kastje), zélf horen vertellen op 21 september 2018 in CC Strombeek. Daarna gaat de voorstelling op tournee door Vlaanderen. Alle info op www.skagen.be.

Reageer op artikel:
Column #4: “Wij hadden geen fancy ‘Ik wil een kamer voor mij alleen’-verzekering”
Sluiten