Jill
Jill Persoonlijk 5 sep 2019

Lang leve me-time: deze dingen kosten je maar 15 minuutjes en geven je een goed gevoel

Je hoort het langs alle kanten: je hebt tijd voor jezelf nodig – ook, en zeker, als je een gezin hebt om voor te zorgen. Daarom zochten we 7 dingen waarmee je voor jezelf kunt zorgen met als belangrijkste voorwaarde: ze kosten amper tijd. Gewoon doen!

Mini work-out

Je moet echt niet vier keer per week naar de fitness gaan als dat jouw ding niet is. Als je je dat voorneemt en het lukt je niet zo’n intens schema aan te houden zorgt dat alleen voor teleurstelling. Probeer daarom iets te vinden dat wel haalbaar is zodat je trots kunt zijn als je het volhoudt. Denk daarbij aan een simpele work-out van 15 minuten die je bijvoorbeeld op YouTube vindt.

Bye bye technologie

Technologie is enorm handig. Zo kan je puber zomaar een sms’je sturen als ‘ie lek heeft gereden naar school en kan je kind je even bellen als het toch wat bang is als het de eerste keer bij een vriendje blijft slapen. Maar soms kan het deugd doen om even offline te gaan. Probeer daarom deze week even 15 minuten lang je telefoon niet te gebruiken. Niet scrollen op Instagram, niet liken op Facebook, gewoon iets anders doen.

Wees dankbaar

Even stilstaan bij de dingen waar je dankbaar voor bent geeft meteen energie en zin om er weer in te vliegen. Plan daarom op het einde van de week een moment rust in om op te lijsten waar je allemaal dankbaar voor bent. Of herhaal dit ritueel dagelijks.

Leer iets nieuws

Grijp eindelijk de koe bij de horens en leer die ene skill die je al zo lang onder de knie wil krijgen. Pak je fototoestel en trek naar buiten om te experimenteren, kijk de tutorial op YouTube die je uitlegt hoe je Adobe Photoshop gebruikt of neem die breinaalden eens vast. Je zult ervan verschieten hoeveel je op een wekelijks kwartiertje kunt bijleren. En de kinderen? Die mag papa even bezig houden.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Lang leve me-time: deze dingen kosten je maar 15 minuutjes en geven je een goed gevoel
Sluiten