Ciara
Ciara Thuis 17 sep 2018

Waarom Meghan Markle geen ‘Monopoly’ meer mag spelen

Het is alweer een tijdje geleden dat Meghan Markle de dromen van veel vrouwen voorgoed aan diggelen sloeg toen ze prins Harry aan de haak slaagde. Maar daar moet ze wel een heleboel voor opgeven. Zo moest ze haar Instagram-account verwijderen, haar succesvolle lifestyle blog ‘The Tig’ opdoeken en haar rol in ‘Suits’ vaarwelzeggen. Alsof dat nog niet genoeg was, mag ze nu ook geen ‘Monopoly’ meer spelen. 

Geen ‘Monopoly’ meer voor Meghan

Zo goed als elke familie heeft geanimeerde herinneringen over spelletjesavonden met monopoly in de hoofdrol. Maar daar moet Meghan vanaf nu dus voor passen. Dat ze haar avonden kan vullen met prins Harry is wellicht wel een pleister op de wonde, maar toch.

meghan markle monopoly

De Britse royal family blijkt immers nogal competitief ingesteld te zijn, waardoor het bordspel verboden is binnen de vier muren van Buckingham Palace. Waarschijnlijk heeft Queen Elizabeth ooit een keer het hele bord door de kamer gesmeten.

Het kan ook een ander lid van de familie zijn geweest, maar het was in ieder geval Prins Andrew die in 2008 een einde maakte aan deze bron van vele familieruzies. Hij deed dit omdat de leden van de koninklijke familie vaak net iets te competitief werden. Net als in ieder doodnormaal gezin heeft ‘Monopoly’ dus ook al voor serieuze familevetes gezorgd bij het Britse koningshuis.

Meghan Markle monopoly

Over look en looks

‘Monopoly’ is niet het enige waar Meghan Markle afscheid van heeft moeten nemen. Ook de menukaart van het paleis wordt aan een grondige controle onderworpen. Zo wordt look steevast van het menu geschrapt (om evidente redenen), net als schaaldieren (omdat die besmet kunnen zijn met hepatitis A) en pasta (omdat Queen Elizabeth geen fan zou zijn).

Op haar uiterlijk vertoon wordt ook streng toegezien. De kersverse hertogin van Sussex mag geen te korte jurkjes of zichtbaar decolleté meer dragen en moet steeds nylonkousen dragen, zelfs tijdens broeierige zomerdagen. Dat nylons in sandalen een fashion faux pas zijn, is duidelijk. Maar aangezien The Queen herself een hekel heeft aan peep toe wedges, zul je Meghan niet snel op deze misstap kunnen betrappen.

Wat make-up betreft, geldt: soberheid troef. Trendkleuren op de nagels zijn, in the duchess haar geval, very last season en ook felle lippenstift is uit den boze.

Kort samengevat: geen lookbroodjes, krabbenpoten en ‘Monopoly’ meer. En door het leven gaan als een (goed geklede) non. Wij vinden het plots heel wat minder erg dat wij Harry niet hebben kunnen strikken.

Lees ook: Regels waaraan royal nanny’s zich moeten houden

Reageer op artikel:
Waarom Meghan Markle geen ‘Monopoly’ meer mag spelen
Sluiten