Ideaal voor kerst of de geboortelijst: een app van alle webshops bij elkaar

Uit

Wil je een geboortelijst maken? Dan ben je beperkt tot de producten van een webshop. Behalve als je deze app van alle webshops bij elkaar gebruikt. Wij strikten het creatieve brein achter de app, Tine Van Poeck, voor een interview.

Waar houd je je allemaal mee bezig? Hoe ziet een normale dag er voor jou uit?

“Samen met Tom heb ik drie kinderen: Lola(7), Susan(5) en Pim(1.5). Ik werk halftijds als zorgleerkracht op een lagere school. Daarnaast heb ik een blog, Vanillemeisjes. Sinds vorig jaar hebben Tom en ik er ook een vierde ‘kindje’ bij: Lijstjestijd.

’s Ochtends sta ik op rond 6.00 en maak ik de kinderen (en mezelf) klaar voor school. Ik zet Pim af bij de onthaalmoeder en rij met de twee oudsten naar school. Daar werk ik overdag ook zelf. Rond half 5 pikken we Pim weer op en rijden we naar huis. Ik maak het eten terwijl de kinderen spelen en huiswerk maken. Om 17.30 is Tom thuis en eten we samen.

Rond 19u gaan de kinderen in bed en begint onze avond. Tom werkt ’s avonds voor zijn bijberoep als webdesigner en ik schrijf artikels voor mijn blog en doe de communicatie voor Lijstjestijd. Rond 21.30 zakken we samen in de zetel om nog een uurtje te ontspannen voor we in bed kruipen.”

Welke drie dingen mogen er volgens jou niet op een geboortelijst ontbreken?

“1. Tetradoeken: ze zijn multifunctioneel én onmisbaar!
2. Een babysitbeurt: ideaal voor een avondje uit met de papa of gewoon voor wat me-time.
3. Kinderkamerdecoratie: er zijn zoveel mooie webshops vol leuke kinderkamerdecoratie. Ik vond het superleuk om daar rond te kijken toen ik zwanger was en de ideale kinderkamer samen te stellen.”

Wat heb je echt niet nodig op je geboortelijst?

“Dure kleren in de kleinste maat. Onze Pim heeft die kleinste maat zelfs niet meer kunnen dragen omdat hij meer dan vier kg woog bij de geboorte. Je kan beter iets grotere maten op je geboortelijst zetten. Zo ben je zeker dat die kleertjes nog passen als je ze cadeau krijgt. Vooral als het over dure kledij gaat, is dat anders zonde!”

Heb je tips voor ondernemende moeders met een goed idee?

“Ga ervoor! Anders blijf je met het idee zitten en krijg je later spijt dat je er niks mee gedaan hebt. Je leeft maar één keer en het is niet omdat je mama bent dat je leven voorbij is, integendeel. Dankzij het moederschap ben ik met mijn blog begonnen en later ook met Lijstjestijd.”

Hoe creëer je tijd voor jezelf/je partner? Heb je bijvoorbeeld een ultieme organisatietip die je helpen het overzicht te behouden?

“Geef dingen uit handen. Wij hebben een poetsvrouw en doen geregeld beroep op de grootouders. Ook hebben wij een babysit die hier geregeld komt oppassen. Hierdoor kunnen Tom en ik er op tijd en stond eens van tussen muizen voor een beetje qualitytime.”

Wat is de leukste uitstap die je al met je kinderen gedaan hebt?

“Dankzij mijn blog heb ik de laatste jaren al heel wat leuke uitstapjes kunnen maken. Maar het hoeft niet altijd spectaculair te zijn om leuk te zijn. Ik vind het bijvoorbeeld ook leuk om met de fiets naar de speeltuin te rijden en daar te picknicken. Kleine geluksmomentjes zijn de beste.”

Kun je wat meer over je app Lijstjestijd vertellen?

“Lijstestijd is een online platform en een app waarmee je verlanglijstjes kan maken. Je kan er producten opzetten van gelijk welke webshop (met de handige L-knop). Vervolgens kan je je lijstje helemaal personaliseren (met een foto, tekstje, thema, …) en delen met vrienden (via Whatsapp, Facebook, e-mail of met een code).”

Lijstjestijd is beschikbaar op Android en IOS.