Lissa
Lissa Kids 6 apr 2019

Waarom je altijd met de mopjes van je kind zou moeten lachen

Je oogappel horen lachen is voor jou het mooiste geluid ter wereld. Maar wist je dat je kind dat ook over jouw lach denkt? Hier lees je waarom het belangrijk is om te lachen met de mopjes van je kind.

Lachen met de mopjes van je kind

Uit onderzoek van Emma Byrne blijkt dat je best lacht wanneer je kind een frats uithaalt of een mopje vertelt. Byrne mag de titel ‘dokter in artificiële intelligentie’ op haar visitekaartje zetten en ze is de auteur van het boek ‘Swearing is good for you: The amazing science of bad language’. Daarin vertelt ze dat kinderen van ongeveer acht maanden oud hun ouders aan het lachen proberen te brengen. En het beste dat je in dat geval kan doen is geven wat ze willen!

Kinderen vertellen en doen grappige dingen om je vrolijk te maken en dus niet (enkel) om aandacht te zoeken.

Wanneer je lacht met de acties en de mopjes van je kind, moedig je hem/haar aan om verder te doen met wat ze bezig zijn. En dat zorgt er op lange termijn voor dat je kind meer humor kweekt, wat ook heel wat voordelen met zich meebrengt op vlak van intelligentie. Grappig zijn kan er tevens voor zorgen dat de positieve perceptie van anderen op jou groter is en dat je zelfvertrouwen stijgt.

Meer over de opvoeding van je kind?

Van onhandig met een pen tot tekentalent: zo kun je je kind creatief opvoeden

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Romper

Reageer op artikel:
Waarom je altijd met de mopjes van je kind zou moeten lachen
Sluiten