Jill
Jill Persoonlijk 29 sep 2019

Mieke: “Ik spot onze jongste bovenaan de klimtoren in de speeltuin … in bloot gat!”

Mieke is schrijfster en heeft een drukke job in de kunsten, maar daarnaast is ze vooral mama van Lillie en Jes. Twee kinderen met een handleiding (hebben ze dat niet allemaal?) die net een beetje anders zijn maar toch volle bak yes zeggen tegen dit leven.

Bloot gat

Samen zitten ze aan tafel op het terras van een kinderboerderij, ze bestellen twee glazen wijn en een Sprite en een fruitsap. Twee keer spaghetti ook en of ze een er twee bordjes bij kunnen krijgen voor de kinderen. De ober zucht dat ze kindspaghetti hebben. Hij heeft een hekel aan de krenterigheid van normale gezinnen. Twee kinderspaghetti’s dan. En een rietje voor de kleinste.

‘Ga maar,’ zegt de man aan tafel. De vader, denk ik, dat weet je nooit zeker. De moeder glimlacht minzaam. Zij is de moeder, dat zie je zo, alleen moeders glimlachen zo. Hun kinderen hollen gillend de aangrenzende speeltuin op. Het is zo’n soort plek.

Ik volg de gillende hollers en spot ondertussen onze eigen jongste boven in de houten klimtoren zonder broek. Ik spurt het plein op, hoop, bid, smeek dat hij daarboven geen grote boodschap heeft achter gelaten. ‘Broek aanhouden, Jes’ zucht ik opgelucht als ik niks ruik bij bovenkomst.

Jes heeft er geen boodschap aan. Hij glijdt gierend op zijn bloot gat naar beneden. Ik volg hem, zij het minder gezwind.

Beneden staat Dimi klaar met jassen. De limiet is overschreden, vanaf nu gaat het toch alleen maar fout. Dat weten we. Zus zoeken en wegwezen.

Uit mijn ooghoeken zie ik de ober onze tafel afruimen: 1 leeg glas Jus de Mer, 1 half leeg, 2 halfvolle appelsapjes met rietjes. Toch heeft hij geen hekel aan ons. De gezinnen die nooit iets eten, nooit hun glas leegdrinken en altijd op voorhand betalen.

Meer lezen van Mieke? Dat kan gewoon op Famme of op haar blog Mikado.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Mieke: “Ik spot onze jongste bovenaan de klimtoren in de speeltuin … in bloot gat!”
Sluiten