Jill
Jill Body & beauty 27 aug 2018

Vier tips om minder snel vettig haar te krijgen

Met een vette kop haar rondlopen is niet iets wat je vrijwillig doet, maar soms is het nu eenmaal onoverkomelijk want met kinderen in huis kom je ‘s ochtends al eens in tijdsnood. Hier zijn enkele tips zodat je minder snel vet haar krijgt.

Douche niet met heet water

Na een lange dag kijk je soms uit naar een warme douche en ‘s ochtends denk je er nog niet over om onder een koude straal water te stappen. Maar als je geen zin hebt in vettig haar vergeet je die hete douche maar beter. Alles onder de 40°C is veel beter voor je haar. In het begin is het even doorzetten, maar je went er best snel aan.

Gebruik niet te veel shampoo

Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat je je haar beter niet te vaak wast. Dat betekent echter niet dat je dan de hele fles shampoo op je hoofd mag leegspuiten wanneer je het wel wast. Een beetje shampoo is vaak al genoeg.

Masseer je hoofd zo weinig mogelijk

Vettig haar krijg je voornamelijk door de talgproductie van je hoofdhuid. Als je tijdens het uitwassen van je shampoo je hoofdhuid te veel masseert, beginnen je talgklieren harder te werken. Iets wat je liever vermijdt als je geen fan van vettig haar bent. Probeer dus vooral door je haren te wrijven zonder je hoofdhuid aan te raken wanneer je de zeep uit je haardos spoelt.

Gebruik geen conditioner aan de bovenkant van je haren

Die heb je wellicht al honderd keer gehoord, maar hier is hij toch nog eens. Gebruik conditioner níét op de bovenkant van je haren. Zelfde reden als hierboven.

Vervang je kussensloop

Ook buiten de douche kan je dingen doen om die vette kop uit te stellen. Het is bijvoorbeeld handig om je kussensloop af en toe te vervangen. Je kussen neemt namelijk vet en shampooresten uit je haar op, waardoor je coupe weer sneller vettig wordt als je met mooi gewassen haar op het kussen gaat liggen.

Draag je haar in een staart

Of een dot. Of een vlecht. Kortom, elk kapsel dat er voor zorgt dat je niet meer met je vingers door je haar kan gaan. Hoe meer je met je handen in je haar zit, hoe meer je de vettigheid stimuleert.

Lees ook: Wedden dat je je conditioner al je hele leven verkeerd gebruikt?

Reageer op artikel:
Vier tips om minder snel vettig haar te krijgen
Sluiten