Jill
Jill Persoonlijk 6 nov 2019

Werk eens wat minder, want dan ben je productiever, creatiever én meer gefocust wanneer je wel werkt

We leven in een maatschappij waar overwerken de norm is en schatrijke CEO’s prat gaan op hun 80-urige werkweken. “Zonde”, zegt futuroloog Alex Pang. Door meer en anders te rusten kunnen we immers hetzelfde werk verzetten. “Sterker nog, méér,” vertelt hij ons zusje Bedrock tijdens een skype-gesprek.

Wat hebben Bill Gates, Elon Musk, Mark Zuckerberg en Marissa Mayer met elkaar gemeen? Het is niet hun dikke bankrekening. Ja, dat hebben ze natuurlijk ook allemaal, maar waar we hier op doelen is hun arbeidsethos. Bill Gates sliep in de begindagen van Microsoft wekenlang onder zijn bureau, Elon Musk werkt meer dan dat hij slaapt en voormalig Yahoo-CEO Marissa Mayer werkte aan het begin van haar carrière wekelijks een nacht door en plande haar toiletbezoeken (!) om zo een 130-urige werkweek te kunnen maken.

De succesverhalen zijn bekend. Een naam die je waarschijnlijk nog niet kent is Alex Pang. Hij is een aan Stanford University verbonden futuroloog en werkte jarenlang als senior consultant in Silicon Valley. Hij schreef het boek ‘Rust in uitvoering’ waarin hij aantoont dat je meer voor elkaar kunt krijgen door minder te werken. Zijn boek gaat niet zozeer over ontsnappen aan je werk, maar over het verbeteren van je vermogen om zinvol werk te verrichten.

tips freelancen

Burn-out

Even terug naar het begin. Jarenlang werkte Pang zelf 14-urige werkdagen als technology consultant in Silicon Valley. “Na ongeveer acht jaar was ik compleet uitgeblust. Ik zat op het randje van een burn-out. Niet omdat ik het werk niet leuk vond, maar door de hoge werkdruk en voortdurende deadlines,” vertelt hij.

Hij besluit een sabbatical te nemen, verhuist naar Engeland en raakt daar als gastonderzoeker betrokken bij het Microsoft Research Center. Hij maakt tijd voor wandelingen, etentjes met zijn vrouw en ontspanning. “Gek genoeg merkte ik dat ik net zoveel werk gedaan kreeg als toen ik tachtig uur per week werkte. Het maakte me nieuwsgierig: hoe delen succesvolle mensen in het verleden hun dagen in?”

werkvloer

Minder werken

Minder tijd besteden aan werk maakt veel mensen dus juist meer gefocust, blijer en creatiever. Pang beschrijft in zijn boek veel onderzoeken die aantonen dat overwerken en non-stop bereikbaar zijn, niet alleen slecht is voor mensen, maar ook voor organisaties. Maar wat betekent dat voor jou? Je kunt immers moeilijk tegen je baas zeggen: ‘Ik kom morgen maar zes uur werken, want dat is beter voor ons allebei’.

“Klopt,” zegt Pang. “Mensen als Stephen King en Charles Darwin zijn een beetje als topsporters. Ik ga nooit zo snel rennen als Usain Bolt of zo goed tennissen als Serena Williams. Toch zijn er dingen die ik van hen kan leren over sporten, fit blijven of een goeie backhand slaan. Zelfs als ik nooit in de buurt zal komen van hun niveau.”

Wat je dus van King en Darwin kunt leren is het nut van doelbewust rusten. “We leven in een maatschappij waarin altijd overwerken en non-stop bereikbaar zijn, worden gezien als wenselijke eigenschappen. Iets dat we moeten nastreven. Maar dat is dus onzin.”

Heb je geen tijd voor een dagelijkse lange wandeling? Zorg dan dat je extra veel tijd aan jezelf besteedt als je wél vrij bent. Door duidelijk afstand te nemen van je werk als je rust en door heel bewust een andere ontspannende taak op je te nemen. Kortom: ga tuinieren, zeilen of wat je dan ook leuk vindt.

Groeiend bewustzijn

Toch gloort er ook hoop aan de werkhorizon. Met een beetje geluk gaat je baas immers óók inzien dat langer werken niet per se betere productiviteit betekent. “Ik denk dat er een groeiend bewustzijn is dat multitasken en chronisch overwerken niet zorgt voor beter werk of een betere levenskwaliteit. Zo is er in Frankrijk een wet aangenomen die stelt dat het e-mailgebruik buiten werktijden in grote bedrijven aan banden moet worden gelegd. Er zijn Amerikaanse en Duitse bedrijven die hier ook mee geëxperimenteerd hebben.”

Al deze organisaties merkten dat het werkplezier onder de werknemers toenam, het ziekteverzuim minder werd en dat klanten totaal geen hinder ondervonden van het feit dat hun contactpersoon ‘s avonds niet bereikbaar was.

“Er zullen altijd beroepen zijn die vragen om keihard werken in een heel korte tijd, maar we gedragen ons nu alsof lesgeven op een school of werken in een winkel om dezelfde uren vragen als iemand die een hedgefund beheert of een technologie-startup aan het opzetten is. Het geeft bovendien de impressie dat mensen die in die industrieën werken zo succesvol zijn doordat ze zo hard werken. Het lijkt nu alsof dat concept – als je maar keihard werkt, kom je er wel – op elk beroep toepasbaar is, maar dat is gewoon niet zo,” zegt Pang.

Hoe zit het dan met die CEO’s waar Silicon Valley en de rest van de wereld zo naar opkijkt? “Een van de dingen die we vaak vergeten als er gekeken wordt naar het succes van Elon Musk, Bill Gates en Mark Zuckerberg, is dat zij omringd zijn met PR- en marketingmensen. Een hardwerkende, gepassioneerde CEO die altijd maar aan het bedrijf denkt, doet het goed op de beurs. Het krikt de waarde van een bedrijf op,” zegt Pang.

Maar als hij iets ontdekt heeft, is het wel dat je ook zonder tachtigurige werkweken succesvol en productief kunt zijn. Pang: “Het wordt tijd dat die boodschap óók doordringt in onze maatschappij.”

Het boek van Alex Pang heet ‘Rust in Uitvoering’. Kosmos Uitgevers, 351 pagina’s, 20 euro.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Werk eens wat minder, want dan ben je productiever, creatiever én meer gefocust wanneer je wel werkt
Sluiten