Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Culinair 16 mei 2019

Voor moeilijke etertjes: groene mac ‘n cheese met verstopte spinazie

Is jouw kind ook geen fan van groentjes? Peutert ‘ie alle gezonde stukjes uit z’n eten? Vast niet als je deze groene mac ‘n cheese aan hem geeft. Want wie kan er zo’n mooie kleur nu weerstaan?

Dit heb je nodig

  • 300 gram babyspinazie
  • Handvol basilicum
  • Handvol peterselie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 125 ml melk
  • 1 teentje knoflook
  • 450 gram macaroni

Voor de béchamelsaus

  • 4 eetlepels boter
  • 45 gram bloem
  • 340 gram geraspte cheddar
  • 750 ml melk
  • Peper en zout

Zo maak je groene mac ‘n cheese met verstopte spinazie

  1. Doe de spinazie, basilicum, peterselie, Parmezaanse kaas, knoflook en melk in een keukenrobot en mix tot een gladde pesto.
  2. Verwarm de ovengrill op de hoogste stand.
  3. Maak nu de béchamelsaus.
  4. Draai het vuur uit en roer er de helft van de cheddar door tot een gladde kaassaus.
  5. Kook de macaroni in ruim gezouten water zoals aangegeven op de verpakking al dente.
  6. Giet af en meng met het spinaziemengsel.
  7. Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
  8. Zet 5 minuten onder de grill tot de bovenkant gaat bubbelen en bruin kleurt.

Ook lekker:

Kidsproof: spaghetti bolognese met verstopte groentjes

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Voor moeilijke etertjes: groene mac ‘n cheese met verstopte spinazie
Sluiten