Lesley Dewilde
Lesley Dewilde Uit 1 jun 2019

Plezant op restaurant #25: Spaghetti voor groot én klein bij Monk in Brussel

Gaan eten met de kinderen én tegelijk wat qualitytime met je lief spenderen lijkt soms onmogelijk. Gelukkig zijn er genoeg restaurants waar zowel jij als je kroost uren willen doorbrengen. Elke week geven je er zo eentje. Deze week: spaghettirestaurant Monk in Brussel. 

Monk

Monk heeft geen aparte speelhoek of speeltuin, en toch zal het een van de eerste plekken zijn die Brusselaars je aanraden als je ergens heen wilt met je kroost. Het no nonsense-concept van Monk slaat duidelijk aan. Geen uitgebreide kaart, enkel spaghetti.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lorelie Versin (@loreliev) op

Zit het eetzaaltje vol, dan neem je plaats in de volkse, gezellige bruine kroeg ernaast en geeft de timer die je in je handen geduwd krijgt aan of er al plaats is. En precies die onbezonnen, ongedwongen sfeer maakt het er heerlijk om met kinderen te vertoeven.

Laat je kinderen kennismaken met een stukje van je eigen jeugd in een kindvriendelijke omgeving. Hipsters zouden de inrichting vintage durven noemen, maar eigenlijk doet dat Monk niet genoeg eer aan. Monk is een bruine kroeg zoals je ze vroeger op elke hoek van de straat vond, maar dan eentje die is meegegaan met zijn tijd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Raf Vandeweerdt (@raf.vandeweerdt) op

Een bruine kroeg mét spaghetti, ah ja. Ga voor de klassieke bolognaise, ham en kaas, veggie of de special van de week en breng zelf op smaak met drie kazen en drie toppings.

Tot 23u kun je er terecht voor een spaghetti, dus ook de late eters worden hier – na een dagje Brussel bijvoorbeeld – op hun wenken bediend. De bar blijft nog wat langer open – tot 1u, en in het weekend tot 3u – dus ook als je zonder kinderen op stap bent, is dit dé uitgelezen plek voor wat quality time met je lief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gregory Elkins (@poached_greggs) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fritz Hahn (@fritzhahn) op

Monk

Sint Katelijnestraat 42
1000 Brussel

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Plezant op restaurant #25: Spaghetti voor groot én klein bij Monk in Brussel
Sluiten