Jill
Jill Culinair 19 aug 2019

Deze krokante kippenschnitzels overtreffen je favoriete kippennugget

Deze schnitzel van kip is duizendmaal lekkerder dan kipnuggets en hebben een ultiem krokant korstje van zaden. Lekker met frietjes en een simpele koolsla – of wat gestoofde worteltjes als de kinderen geen fan zijn van rauwkost.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets, per stuk in 3 lange repen gesneden
  • 100 ml zonnebloemolie (of andere neutrale olie)
  • 2 eieren
  • 50 gram bloem
  • 80 gram panko
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 1,5 eetlepel korianderzaad
  • 60 gram witte sesamzaadjes
  • 25 gram zwarte sesam
  • 1 koffielepel gedroogde kurkuma
  • Snuifje cayenne
  • Zout & peper
  • 1 limoen, voor erbij

Zo maak je de kippenschnitzels

  1. Leg de stukken kip tussen twee vellen bakpapier en sla ze plat met een deegroller tot ze mooi dun zijn (1 centimeter dik is perfect).
  2. Doe het korianderzaad met de zonnebloempitten in een vijzel en kneus ze tot ze grof gehakt zijn. Meng ze in een diep bord met de panko, witte en zwarte sesamzaadjes, kurkuma, cayenne en wat zout.
  3. Zet nog twee diepe borden neer: eentje met bloem met wat zout en peper, en een bord twee losgeklopte eieren.
  4. Haal de stukken kip eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het zadenmengsel. Zorg dat ze goed bedekt zijn voor een lekkere dikke en krokante korst.
  5. Giet de zonnebloemolie in een grote pot, tot er een laag olie in staat van ongeveer 1/2 centimeter. Verwarm op halfhoog vuur en bak een paar schnitzels van kip tegelijk in 5 tot 6 minuten goudbruin. Je moet ze misschien in twee of drie porties bakken. Keer de schnitzels halverwege.
  6. Als ze goudbruin en krokant zijn, laat je ze uitlekken op een bord met een driedubbele laag keukenpapier.
  7. Frietjes bakken, groentjes maken en smullen maar!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze krokante kippenschnitzels overtreffen je favoriete kippennugget
Sluiten