Culinair 31 dec 2018 Jill

Goddelijke mozzarellasticks voor (b)engeltjes

Wat is er lekkerder dan mozzarella? Gesmolten mozzarella in een krokant jasje natuurlijk. Deze mozzarellasticks kun je invriezen of meteen opeten. Yum

Tip: voordat je kunt aanvallen moeten de mozzarellasticks een paar uur in de vriezer. Als je gasten over de vloer krijgt kun je ze dus het best de dag voordien maken of de dag zelf in de voormiddag.

Ingrediënten

  • 1 grote (langwerpige) bol mozzarella à 200 gram
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 50 gram paneermeel
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/4 koffielepel zout
  • Olie om in te frituren
  • Ter garnering: tomatensaus (voor bij pasta of pizza) of chilisaus
mozzarellasticks

Recept voor mozzarellasticks

  1. Halveer de grote bol mozzarella zodat je twee dikke plakken hebt. Snijd elke plak in vier lange stengels.
  2. Verdeel de bloem over een bordje en kluts de eieren in een ander (diep) bord. Meng het paneermeel met het zout en de parmezaan en verdeel het over een derde bord.
  3. Rol de mozzarellasticks door de bloem. Vervolgens rol je ze door het geklutste ei en tenslotte door het paneermeel. Haal nu nogmaals door het ei en het paneermeel. Door twee lagen te paneren wordt de kans dat de sticks tijdens het bakken scheuren aanzienlijk kleiner.
  4. Leg de sticks drie uur in een bakje in de vriezer.
  5. Is het moment van eten in zicht? Verwarm de olie dan tot 180 graden (in een diepe pan of frituurpan).
  6. Frituur de mozzarellasticks per drie of vier, afhankelijk van de grootte van je (frituur)pan. Serveer onmiddellijk met eventueel wat tomaten- of chilisaus. Pas op dat je je mond niet verbrandt.
Reageer op artikel:
Goddelijke mozzarellasticks voor (b)engeltjes
Sluiten