Jill
Jill Thuis 14 sep 2019

Doei loonkloof – in Ms. Monopoly krijgen vrouwen meer geld dan mannen

Hasbro heeft al ontelbaar veel Monopoly-varianten uitgebracht, maar dit kan weleens onze favoriet worden. In Ms. Monopoly verdienen vrouwen namelijk meer dan mannen. Da’s misschien niet helemáál eerlijk, maar dat is het echte leven ook niet. #loonkloof 

Ms. Monopoly

In Ms. Monopoly krijgen vrouwen iets meer startgeld en krijgen ze ook een hoger bedrag telkens ze langs ‘Start’ passeren. Dat moet volgens Hasbro de loonkloof in het echte leven compenseren. Als de mannen goed spelen, kunnen ook zij meer geld verdienen.

Daarnaast heeft het spel ook nieuwe pionnen: een notebook, een zakenvliegtuig en een horloge. Monopoly is nu dus ook letterlijk big business geworden.

Ook de mascotte – een zakenman met een snor en een hoge hoed – is in Ms. Monopoly vervangen door een vrouwelijke investeerder. Hoe Hasbro dat uitlegt? Mevrouw Monopoly is volgens het spel de nicht van de zakenman met de snor. Hij is een immobiliënmagnaat die op zoek is naar nieuwe eigendommen, terwijl zij wil investeren in vrouwelijke ondernemers. #girlpower

De spelers kopen in dit spel dan ook geen huizen, hotels of ander onroerend goed, maar wel innovaties die gecreëerd werden door vrouwen. Leuk initiatief, al hebben wij zo het gevoel dat het gemiddelde potje Ms. Monopoly nog steeds wel als volgt eindigt.

Doei loonkloof

Alle gekheid op een stokje: natuurlijk pleiten we er niet ineens voor dat vrouwen in een soort omgekeerde wereld plots meer gaan verdienen dan mannen, maar een gelijk loon -overal ter wereld en in elke sector – zou mooi zijn, right? 

We vinden het dan ook een tof initiatief van Hasbro om de loonkloof op een ludieke manier aan te kaarten … en als je tegelijkertijd je lief kunt verslaan tijdens een potje Monopoly is dat mooi meegenomen.

Benieuwd geworden? Ms. Monopoly zal vanaf midden september verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten én in een paar andere landen, waaronder ook België.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Doei loonkloof – in Ms. Monopoly krijgen vrouwen meer geld dan mannen
Sluiten