Jill
Jill Thuis 30 jun 2019

5 leuke multiculturele kinderboeken om te tonen hoe divers de wereld echt is

Je kunt er niet meer omheen draaien dat we in een multiculturele samenleving leven. Uiteraard heeft je kind ook wel door dat niet iedereen hetzelfde is en daar kunnen al eens vragen uit voort komen. Dankzij deze multiculturele kinderboeken kun je die thema’s op kindermaat uitleggen.

Multiculturele kinderboeken

‘Heeft vriendschap een kleur?’

Auteurs: U. Scheffler en Jan Lieffering

multiculturele kinderboeken

Mark, Joshua, Samir en Kari zitten samen op school en zijn de beste vrienden. Ze komen niet allemaal uit hetzelfde land en zien er anders uit. Ze konden elkaar eerst moeilijk begrijpen doordat ze woorden anders uitspraken. Maar nu spelen ze samen bij elkaar thuis en leren ze van elkaars culturen. Vriendschap kent geen kleur!

Leeftijdscategorie: 2 tot 6 jaar
Prijs: 14,50 euro via Bol.com

‘Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!’

Auteur: Naima El Bouzidi

multiculturele kinderboeken

In dit boek krijgt Farrah (en de kinderen die het boek lezen) de Ramadan uitgelegd. Farahs’ ouders leggen haar uit wat de ramadan inhoudt. Dit doen ze met het voorbeeld van twee eekhoorntjes Rama en Dan die avonturen beleven. Zo leert ze hoe ze toch mee kan doen aan de ramadan zonder als klein kind te hoeven vasten.

Leeftijdscategorie: vanaf 4 jaar
Prijs: 15,98 euro via Bol.com

‘Aicha en Fienne vieren Suikerfeest’

Auteur: Zakia Charbouch

multiculturele kinderboeken

Aicha gaat samen met haar vriendinnetje Fienne het Suikerfeest vieren. Dit doen ze gezellig bij de oma van Aicha. Maar Fienne weet nog niet zo goed wat het Suikerfeest is. Met dit boek krijgt je kind een beter beeld van wat het Suikerfeest nu precies inhoudt.

Leeftijdsindicatie: niet bekend
Prijs: 15,00 euro via Bol.com

‘Wereldkinderen’

Auteur: Reina Olliver

multiculturele kinderboeken

Met dit boek leren kinderen meer over verschillende culturen en gebruiken van over de hele wereld. Want hoe ziet een dag van kinderen aan de andere kant van de wereld er eigenlijk uit? Welke talen spreken ze in Noord-Amerika? Er komen ook opdrachten en een quiz voor in dit boek, om je kind zo nog meer te leren over de wereld.

Leeftijdsindicatie: 4 tot 8 jaar oud
Prijs: 16,95 euro via Bol.com

‘Vleugels van papier’

Auteurs: Sari Mar & Anke De Potter

multiculturele kinderboeken

Irfaan ligt te woelen in bed. Hij denkt aan zijn lange vlucht van Afghanistan naar België. ‘Zie ik baba ooit weer?’ vraagt hij zich af. In het opvangcentrum verblijft ook vluchteling Hamid. Hij geeft Irfaan hoop door te vertellen over senbazuru, Japans voor duizend papieren kraanvogels. Volgens de legende komt je wens uit wanneer je duizend origamikraanvogels vouwt. Dan brengt Irfaan op een idee …

Leeftijdsindicatie: 3 tot 8 jaar
Prijs: 15,95 euro via Studio Sesam

Lees ook: 6 boeken voor kinderen die bang zijn in het donker

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
5 leuke multiculturele kinderboeken om te tonen hoe divers de wereld echt is
Sluiten