Jill
Jill Culinair 9 jul 2019

Maak eens mummy-monsters zoals Sofie Dumont die maakt

Zin om een lekkere, maar ook een gekke snack te maken? Dan zijn deze mummy-monsters van Sofie Dumont wat je zoekt. Ze zijn ook nog eens heel simpel (danku, Sofie) en wij mogen ze met je delen.

In samenwerking met Passendale ontwikkelde Sofie Dumont enkele recepten met hun kaas. Zitten alle cheese-lovers al klaar?

Benodigdheden

  • 4 grote sneden zuurdesembrood of volkorenbrood (of ga voor opengesneden pistolets om het jezelf makkelijk te maken)
  • 8 sneetjes Passendale Classic Bio
  • 1 bakje kerstomaten
  • 400 g gemengde sla
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 bot radijsjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voor de verse pesto (pssst, wij gebruikten gewoon verse pesto uit de supermarkt)

  • 150g groene olijven
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • Peper
  • Sap en zeste van 1 citroen
  • 100 ml zachte olijfolie
  • 1 bot platte peterselie 

Recept voor mummy-monsters

  1. Steek cirkels uit de sneden brood of gebruik ronde pistolets.
  2. Leg 2 sneetjes kaas op elkaar en snij in reepjes van 1 cm.
  3. Bestrijk het brood met de pesto of vervang deze eventueel door tomatensaus.
  4. Beleg met de kaas.
  5. Gril ongeveer 5 minuten in de oven
  6. Maak oogjes van de olijven die in sneetjes gesneden zijn.
  7. Serveer er extra komkommer of tomaatjes bij. Wat pancetta is ook een goede toevoeging.
Mummy-monsters van Sofie Dumont

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Maak eens mummy-monsters zoals Sofie Dumont die maakt
Sluiten