Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Culinair 19 apr 2018

De ultieme snack bij een apéro: nacho’s uit de oven

Deze nacho’s uit de oven zijn de ultieme snack om op tafel te toveren. Als appetizer voor de barbecue met je gezin of ‘s avonds met je vriendinnen bij een koel glas wijn. 

Van ons culinaire zusje Culy kregen we dit gemakkelijke recept. Mochten je kinderen of jij niet zo van pittig houden, laat de groene pepers dan gerust achterwege.

Recept voor nacho’s uit de oven

Ingrediënten

  • 1 zak nachochips, naturel
  • 200 gram geraspte (cheddar) kaas
  • 1/2 rode chilipeper
  • 4 ingelegde groene pepers
  • 1/2 rode ui
  • Bosje koriander
  • Tomatensalsa naar smaak
  • Guacamole naar smaak
  • 125 ml zure room

Hoe maak je nacho’s uit de oven?

    1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
    2. Verdeel de nacho’s over een ovenbestendige schaal of bakplaat.
    3. Schep er voorzichtig de gesneden pepers, wat rode ui en kaas door.
    4. Bak 8 tot 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
    5. Laat de nacho’s iets afkoelen en verdeel er de guacamole, salsa en zure room over. Heb je geen tijd om die sausjes zelf te maken? Ook met versies uit de supermarkt smaken deze nacho’s uit de oven heerlijk.
    6. Bestrooi met de wat koriander en genieten maar!

Of heb je toch liever een chocoladefudge voor bij een warme chocomelk voor wanneer de zon ondergaat?

Reageer op artikel:
De ultieme snack bij een apéro: nacho’s uit de oven
Sluiten