Jill
Jill Body & beauty 18 jun 2019

Nagellak gemorst? Zo krijg je het uit je kleding, het tapijt en de sofa

Nadat je drie uur van je leven hebt gespendeerd aan het lakken van je nagels komt de échte uitdaging: zorgen dat je nergens tegen tikt terwijl je nagellak opdroogt. Dat terwijl je achter een peuter moet aanlopen, je de was nog snel moet ophangen en je schoonmoeder aan de lijn hangt. Deze tips kun je vast gebruiken.

Wanneer je een druppeltje rode nagellak op de witte zetel morst zegt je poetsinstinct waarschijnlijk dat je het zo snel mogelijk moet wegwrijven. Doe. Dat. Niet. Dit maakt het in de meeste gevallen alleen maar erger. Ook nagellakremover met aceton is meestal een slecht idee. Dit moet je wel doen:

First things first: je nagels

Je eerste bekommernis is misschien die bevlekte zetel, maar als je met halfdroge nagels aan de slag gaat heb je in geen tijd twintig van die vlekken. Verwijder dus éérst de nagellak van je nagels en begin dan pas te kuisen.

Geen nagellakremover in huis? Wat je dan het best kunt doen is een vers laagje (doorzichtige) lak aanbrengen op je nagels, zodat die weer nat worden en je de meeste nagellak er meteen kan afwrijven.

Nagellak verwijderen uit je kleding

Heb je nagellak gemorst op je nieuwe trui en kun je door je tranen heen amper lezen wat hier staat? Geen paniek! Je kunt nagellak uit je kleding verwijderen met acetonvrije nagellakremover. Wanneer je dit niet aandurft of het toch niet lukt, dan is er nog een plan B: spray een beetje haarlak op de vlek, wacht dertig seconden en doe je trui vervolgens in de was.

Nagellak uit het tapijt krijgen

Er is een oplossing als je nagellak op het tapijt hebt gesmost: spuit een beetje parfum of deodorant met alcohol op de opgedroogde vlek. Dep (niet wrijven!) vervolgens met een absorberend doekje de nagellak op. Herhaal indien nodig.

Nagellak gemorst op de zetel?

Was je weer te lui om aan tafel te gaan zitten en is je potje nagellak leeggelopen in de zetel? Je had het natuurlijk kunnen weten, maar ook hier is een remedie voor. Pak snel wat haarlak, spray het op de vlek en probeer de nagellak met plukkende bewegingen uit de zetel te trekken. En lak je nagels de volgende keer wél aan tafel.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Nagellak gemorst? Zo krijg je het uit je kleding, het tapijt en de sofa
Sluiten