Culinair 9 jan 2019 Lai-Wah Chong

Net even anders: ovenschotel met chipolata en groenten

De klassieke vleesje-patatje-groentje-combinatie beu, maar geen zin in een strijd aan tafel? Ga dan eens voor een ovenschotel met chipolata en groenten. Bekende smaken voor je kinderen, maar net iets anders voor jou.

Wij maakten het dit keer met worteltjes, maar het kan ook heel goed met bijvoorbeeld pastinaak of courgette.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 chipolataworsten
  • 750 gram vastkokende aardappels of krieltjes
  • 600 gram wortelen
  • 3 rode uien, in kwarten
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml kippenbouillon
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1,5 eetlepel bloem
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
ovenschotel met chipolata en groenten

Ovenschotel met chipolata en groenten

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in kwarten. Kuis de wortelen en snijd in stukken van ongeveer 3 cm lang.
  3. Schep in een grote kom de aardappels om met de wortelen, ui, tijm, oregano, olijfolie, zout en peper. Schep de chipolata’s er ook goed door.
  4. Zet een grote braadslede met de boter in de oven tot de boter is gesmolten. Haal uit de oven en klop er met een garde de bloem door tot het goed is gemengd. Doe er een beetje van de kippenbouillon bij en roer tot een gladde saus. Schenk er daarna de rest van de bouillon bij en roer tot een smeuïge jus.
  5. Schep de groentjes en de worstjes in de braadslede en zet 45 minuten in de oven. Draai halverwege de worstjes om. Mochten de worstjes al gaar en bruin zijn, maar de aardappels nog een beetje bleek, haal het vlees dan alvast uit de braadslede en zet de rest ongeveer 3 minuten onder de hete grill van de oven.
  6. Voeg daarna de worstjes terug toe en je hebt een heerlijke ovenschotel met chipolata en groenten.

Liever pasta uit de oven? Wij kennen nog een makkelijk recept.

Reageer op artikel:
Net even anders: ovenschotel met chipolata en groenten
Sluiten