Jill
Jill Uit 25 okt 2018

Netflix komt met duistere versie van ‘Pinokkio’

Guillermo del Toro is allesbehalve een kleine naam in Hollywood. Hij probeert al jaren een stopmotion-adaptatie van ‘Pinokkio’ uit de grond te stampen en dat lukt hem nu samen met Netflix. 

Sterrenteam voor ‘Pinokkio’ op Netflix

Het project van Oscarwinnaar Guillermo del Toro is al vele keren uitgesteld en geschrapt. Nu krijgt de verfilming alsnog een thuis, in de vorm van Netflix. Het gaat om een samenwerking tussen del Toro en de Henson Company, die je kent van ‘The Muppets’.

De regisseur zal de adaptatie schrijven, regisseren en produceren. Met een palmares als ‘The Shape of Water’ en ‘Pan’s Labyrinth’ lijkt del Toro de uitgelezen persoon om het aloude verhaal nieuw leven in te blazen.

Hij wordt versterkt door co-schrijver Patric McHale (‘Adventure Time’) en co-regisseur Mark Gustafson (‘Fantastic Mr. Fox’) stappen ook aan boord van het project. Al met al is het dus een sterrenteam die met stop-motion naar alle waarschijnlijkheid een fascinerend kunstwerk afleveren.

Duistere versie van ‘Pinokkio’

Verwacht geen lieve kleurrijke adaptatie zoals de klassieker van Disney. De tekeningen van Gris Grimly vormen namelijk de basis van het project en die zien er niet meteen sprookjesachtig uit.

Het gaat dan ook niet om een adaptatie van Disney’s tekenfilm, maar een grimmigere versie van de originele novelle uit 1883: Carlo Collodi’s ‘The Adventures of Pinocchio’. Die musical speelde zich af tijdens het fascistische regime van Mussolini, in Italië. Del Toro treedt hiermee op bekend terrein: ‘Pan’s Labyrinth’ speelt zich eveneens tijdens een dictatuur af, die van Franco in het Spanje van de jaren ’40.

Die keuze zag je de laatste jaren wel vaker. ‘Tarzan’ werd omgevormd tot het duistere ‘The Legend of Tarzan’ en het kindvriendelijke ‘The Jungle Book’ krijgt volgend jaar een duistere live-action onder de naam ‘Mowgli‘.

Voorlopig zullen we nog even geduld moeten hebben. Nog deze herfst gaat de productie van start, maar stopmotion-animaties nemen nu eenmaal veel tijd in beslag. Er wordt gefluisterd dat de film op zijn vroegst eind volgend jaar af zal zijn.

Lees ook: De duistere eerste trailer van ‘Mowgli’, de nieuwe live-actionfilm van ‘The Jungle Book’

Reageer op artikel:
Netflix komt met duistere versie van ‘Pinokkio’
Sluiten