Jill
Jill Thuis 21 okt 2018

6 Netflix-films om je zwangerschapsverlof mee door te komen

Als je met je gezwollen olifantenvoeten nog een paar weken zwangerschapsverlof te gaan hebt, kun je maar één ding: liggen, rusten en je benen omhoog houden. Ben je door je voorraad parenting for dummies-boeken heen? Dan zijn deze Netflix-films ideaal om je zwangerschapsverlof mee door te komen.

‘Private life’

Rachel probeert samen met haar man zwanger te worden, maar zonder succes. Ze ondergaat meerdere behandelingen en ze overwegen alle mogelijkheden, zoals onder andere adoptie. Dat zorgt voor spanningen tussen Rachel en haar man. Totdat hun nichtje plots voor de deur staat.

‘Tallulah’

Tallulah heeft geen job, woont in een busje en heeft amper geld om eten te kopen. Dan ontmoet ze een moeder die amper voor haar kind zorgt. Dus beslist ze het kind mee te nemen. Daar staat ze dan, zonder geld en mét een baby.

‘Maggie’s Plan’

Huisje, boompje, beestje en het liefst een kindje. Maggie had het graag allemaal gehad, maar een lange relatie zit er voor haar niet in. Om toch moeder te worden richt ze haar pijlen op een spermadonor. Dan wordt ze verliefd op de John. Alsof het al niet ingewikkeld genoeg was blijkt die laatste ook nog getrouwd.

‘The Light between Oceans’

Tom Sherbourne en zijn vrouw Isabel leven een ongewenst kinderloos bestaan. Ze wonen afgelegen in een vuurtoren in Australië. Maar dan spoelt er een reddingsboot aan met daarin een baby. Ze beslissen het kind te houden en haar op te voeden. Alles lijkt in orde tot Tom en Isabel terugkeren naar het vasteland en de biologische moeder van het kind ontmoeten.

‘Bad Moms’

Een fijne, luchtige film mag niet ontbreken in dit rijtje, want bij bovenstaande films heb je gegarandeerd al een traantje moeten wegpinken. In ‘Bad Moms’ gooien drie moeders die het helemaal hebben gehad, al hun principes en verantwoordelijkheden overboord. Ze hebben één doel voor ogen: het ouderschap weer leuk maken. Ze binden de strijd aan met de helikopterouders van de school van hun kinderen. Nog niet overtuigd? Mila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hahn vertolken rebelse moeders in kwestie.

‘The Beginning of Life’

Geen film, wel een steengoede documentaire verdeeld over een paar afleveringen. Daarin leer je hoe de omgeving waarin je kind opgroeit invloed heeft op hem of haar en hoe het zijn of haar toekomst bepaalt. Het zijn immers niet alleen je genen die je vormen, maar een combinatie met alles wat om je heen gebeurt

Reageer op artikel:
6 Netflix-films om je zwangerschapsverlof mee door te komen
Sluiten