Jill
Jill Thuis 28 nov 2018

Met deze Netflix-hacks haal je nog meer uit je kijkervaring

Jij vindt waarschijnlijk goed je weg op je favoriete streamingdienst, maar het kan altijd beter. Daarom zijn hier vijf Netflix-hacks die je kijkervaring naar een net iets hoger niveau tillen. 

Deel je voorkeuren mee

Het algoritme van Netflix bepaalt wat jij te zien krijgt en baseert zich daarvoor op de films en series die je eerder hebt bekeken. Heb je een film uitgekeken, dan gaat Netflix er vanuit dat je hem ook goed vond. Dat is echter niet altijd het geval – soms ben je gewoon te lui om iets anders op te zetten – maar zo krijg je dus weleens een film voorgeschoteld die je helemaal niet zo interessant vindt.

De oplossing is vrij simpel: op het hoofdscherm staat bij elke film een ‘thumbs up’ en ’thumbs down’-optie. Zo kun je zelf invloed uitoefenen op wat Netflix je moet voorschotelen.

Original-series en -films zoeken en vinden

Netflix is sterk in documentaires, films, series en comedy’s. Dat zijn niet altijd producties van derden. Onder de veelzeggende titel ‘Netflix Originals’ brengt de streamingdienst talloze interessante films en documentaires uit. Het kan echter lastig zijn om exact die ene Netflix Original te vinden in het hele assortiment van de zender. Om het iets gemakkelijker te maken typ je gewoon ‘Netflix’ in de zoekbalk. Je krijgt dan een volledig overzicht van het Originals-aanbod.

Kijk je niet verder, verwijder de titel dan

Zie je ook steeds films en series in je overzicht terugkomen die nog niet hebt uitgekeken? Handig als het een echt goede film of serie is, maar vaak is er een reden dat je de rit niet hebt uitgezeten. Gelukkig bestaat ook hier een Netflix-hack voor: even eenvoudig navigeren binnen het Netflix-menu: Account > Mijn Profiel > Kijkactiviteit. In dit overzicht van alles dat je al hebt bekeken kun je eenvoudig de slechte film, series en documentaires verwijderen. Zo blijft je lijstje mooi actueel.

Sorteren op datum

Af en toe lijkt het alsof Netflix een willekeurige selectie toont zonder rekening te houden met de releasedata. Alles staat door elkaar, lastig om dan iets nieuws te vinden. Gelukkig bestaat daar een effectieve oplossing voor.

Nadat je een categorie en genre hebt gekozen, kun je er ook voor kiezen om de resultaten op jaartal te laten sorteren. Zo krijg je eerst de meest recente releases te zien. Ga daarvoor eerst naar je account, en klik op de vier stipjes. Een grid wordt dan zichtbaar en vervolgens klik je op ‘suggesties voor jou’. De rest wijst zichzelf uit.

Ondertiteling aanpakken

Een van de onderdelen van een goede Netflix-ervaring is de ondertiteling. Niks is vervelender dan een ondertiteling die moeilijk zichtbaar of leesbaar is. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een serie of film zonder ondertiteling te bekijken, maar niet iedereen spreekt Noors of Spaans. Via Account > Weergave van ondertitels, krijg je een heel scala aan instellingen zodat je ook de ondertitels geheel naar wens kunt aanpassen.

Genoeg gelezen nu, ga het vooral zelf uittesten. En bekijk en passant ook even ‘Motown magic‘.

Reageer op artikel:
Met deze Netflix-hacks haal je nog meer uit je kijkervaring
Sluiten