Paulien
Paulien Uit 6 nov 2018

Netflix wekt legendarische muziek tot leven met ‘Motown magic’

Er gaat weinig boven de beste muziek uit de gloriedagen van Motown. Van The Temptations en Michael Jackson tot Diana Ross en Marvin Gaye: het is allemaal legendarische muziek. Die magie brengt Netflix binnenkort tot leven met een nieuwe serie genaamd, jawel, ‘Motown magic’.

‘Motown Magic’ op Netflix

Op het eerste oog lijkt het om een kinderserie te gaan. Strikt gezien is dat ook zo, maar laat ‘Motown magic’ daarom niet links liggen. Pak je koptelefoon of oordopjes erbij, gooi het volume omhoog en check de trailer. Dan snap je meteen waarom ook volwassenen aan het bingen kunnen slaan.

De animatieserie gaat over een jongetje dat de beste Motown-nummers tot leven brengt. Ben is acht jaar oud en leeft in Motown. Hij heeft een bijzondere kracht waarmee hij kunst kan transformeren tot levende wezens. Daarvoor gebruikt hij een betoverde verfkwast genaamd Master Piece.

Elke aflevering draait om een legendarisch nummer van Berry Gordon Jr.’s Motown. In de eerste volledige trailer maken we kennis met Zacary James, het jongetje dat de nummers inzingt die Ben in de serie ten gehore brengt. Geheel toepasselijk wordt The Jackson 5’s ‘ABC’ gebruikt in de trailer. Wij waren meteen verkocht!

Hoe dan ook is het een slim concept en een toffe manier om kinderen kennis te laten maken met het erfgoed van Motown. De muziek die toen gemaakt is, is te goed om zomaar stof te laten vergaren. Dankzij Netflix en ‘Motown magic’ kan een nieuwe generatie kinderen geïnspireerd worden om muziek te maken.

Nog meer Netflix-nieuws? Binnenkort kan je zelf het einde van je serie bepalen.

Reageer op artikel:
Netflix wekt legendarische muziek tot leven met ‘Motown magic’
Sluiten