Jill
Jill Thuis 4 feb 2019

Fan van Marie Kondo? Deze Netflix-series over huizen inspireren ook

Wat is er heerlijker dan onderuitgezakt op de sofa naar huizen kijken die je zelf nooit kunt betalen, of naar mensen die heel bijzondere gewoonten hebben in het huishouden? Juist ja. Daarom zijn hier 7 Netflix-series over huizen die net zo inspirerend zijn als Marie Kondo’s opruimtips. 

‘The Great Interior Design Challenge’

Deze Britse serie wordt gepresenteerd door Tom Dyckhoff (architectuurhistoricus); bereid je dus maar voor op een heerlijk Brits accent.

Deelnemers strijden tegen elkaar door met een krap budget snel en stijlvol kamers in te richten. Als je op zoek bent naar wat inspiratie om je huis goedkoop en innovatief te transformeren, is dit een ideale serie voor jou.

‘Stay Here’

Designer Genevieve Gorder en vastgoedexpert Peter Lorimer tonen huiseigenaars hoe ze van een simpele huurwoning een winstgevende eigendom kunnen maken. Dat betekent renoveren, herinrichten en vooral: weten wat je gasten willen.

‘The world’s most extraordinary homes’

Als je graag wegdroomt bij bijzondere huizen op tv, is deze show op jouw lijf geschreven. In de Britse docuserie nemen architect Piers Taylor en actrice Caroline Quentin je mee in hun zoektocht naar de meest buitengewone huizen in de wereld.

‘Home Made Simple’

In ‘Home Made Simple’ probeert een team van professionele ontwerpers een huis te creëren waar je als familie van kunt genieten. In tegenstelling tot veel series over renovaties of herinrichtingen werkt de familie gewoon met het team mee zodat de alledaagse huisuitdagingen simpel opgelost worden.

‘Consumed’

Deze serie gaat over ontspullen. Marie Kondo is the queen als het aankomt op spullen weggooien, maar Jill Pollack heeft ook zo haar trucs. In de serie volg je haar bezoeken aan echte hamsteraars en zie je haar pogingen om rust te creëren in huis en in het hoofd van haar klanten.

‘The ultimate guide to penny pinching’

Ben jij al blij wanneer je eraan gedacht hebt twee kortingsbonnen mee te nemen naar de supermarkt? Dat zijn de mensen in deze serie ook. Al stopt het bij hen niet bij twee bonnen, aangezien ze een ding in gemeen hebben: ze zijn extreem spaarzaam. Naast de klassieke kortingsbonnen in de supermarkt is er ook een aflevering gewijd aan het plannen van een extreem zuinige bruiloft. Kan als inspiratie dienen, toch?

‘Amazing interiors’

Deze show bewijst dat je een huis nooit van de buitenkant moet beoordelen. Je krijgt er verschillende huizen te zien die langs de buitenkant doodnormaal lijken. Tot de voordeur opengaat en je de unieke binnenkant kunt bewonderen.

Lees ook: Wordt een Netflix-account delen binnenkort onmogelijk?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Fan van Marie Kondo? Deze Netflix-series over huizen inspireren ook
Sluiten