Jill
Jill Body & beauty 6 dec 2018

Wedden dat je je neus al jaren verkeerd snuit?

Schrik jij er ook steeds van dat je geen sixpack hebt nadat je die laatste slijmen van die verkoudheid ein-de-lijk uit je neus hebt gekregen? Dan snuit je je neus waarschijnlijk verkeerd, want je neus te hard snuiten kan écht schade berokkenen.

Agressieve blazers opgelet

Hoe erg kan het zijn? Wel …  je kan je oogkas breken of je trommelvlies doen barsten als je weer eens uit volle borst je zakdoek volsnuit. Dat is gelukkig wel uiterst zeldzaam. Waar je je wel zorgen om moet maken zijn al die kleine bloedvaatjes in je neus. Die kunnen scheuren en zo leiden tot bloedneuzen of andere infecties.

neus verkeerd snuiten

Daarnaast zou te hard snuiten je neusslijm in je sinussen kunnen duwen. Hoewel dit niet volledig is bewezen, kan dat het risico op een volwaardige oor- of sinusinfectie vergroten, en tenzij je een excuus zoekt om een paar dagen niet te moeten werken is dat echt geen pretje.

Zo moet je je neus snuiten

Nooit gedacht dat er een handleiding voor zo’n simpele handeling als je neus snuiten zou bestaan, maar die is er dus wel. De kunst is om je neusgaten om beurt te ledigen en zacht te blazen. Als je één neusvleugel tegelijk aanraakt, kan je de druk in je toch al gevoelige reukorgaan beperken.

neus verkeerd snuiten

Daarnaast kan een neusspray verlichting bieden, en je kan ook stomen (je weet wel, met je hoofd boven een pot heet water gaan hangen) of een zoutoplossing gebruiken om slijm uit je neusholtes te verwijderen. Of proberen niet ziek te worden, dat kan ook. Maar laat ons eerlijk zijn: met kinderen in huis en het griepseizoen in zicht is dat een mission impossible.

Lees ook: Waarom we met zijn allen ziek worden in de herfst

Bron: Men’s Health

Reageer op artikel:
Wedden dat je je neus al jaren verkeerd snuit?
Sluiten