Jutta Buytaert
Jutta Buytaert Film 18 dec 2019

Tip voor de kerstvakantie: de nieuwe attractie Fabula in de Efteling

Met de kerstvakantie in het vooruitzicht moeten ouders weer plannen bedenken om hun kroost twee weken lang bezig te houden. Een ideale uitstap voor kinderen van alle leeftijden blijft natuurlijk de Efteling. Daar opende begin december een nieuwe, overdekte attractie: Fabula. Famme bracht een bezoekje tijdens de première van de 3D-film en zag dat het goed was.

Je herinnert je van een vorig bezoek aan de Efteling misschien nog de PandaDroom, de 3D-film met special effects. In november sloot die na zeventien jaar de deuren en nu zijn de nieuwe show en de bijbehorende speelzone en restaurant dus klaar. Ook Fabula heeft 4D-effecten zoals water, geur en wind, helemaal afgestemd op de film.

In Fabula maak je kennis met een dappere eekhoorn die op zoek is naar een schuilplaats tijdens het onweer. Hij legt zich te slapen in het nest van een beer, maar wanneer die de grot binnenkomt zet hij het kleine beestje aan de deur om zélf op zijn takkenbed te gaan liggen. Klaas Vaak ziet het allemaal gebeuren en vindt het tijd om de knorrige beer een lesje te leren. Door zijn ingrijpen belanden de beer en de eekhoorn in een doldwaas avontuur, waarin ze in een razende vaart door de habitats van verschillende andere dieren racen. Moraal van de fabel: door elkaar te helpen geraak je samen veel verder.

Foto: Efteling

Dit vond Famme van Fabula

Aan wie kan je beter vragen of een kinderfilm leuk was dan aan die kinderen zelf? Famme’s gelegenheidsjury bestond uit een driejarige deugniet, een negenjarige jongen en een bijna veertienjarige die – zoals het een puber betaamt – net zo knorrig was als de beer toen ze die ochtend veel te vroeg moest opstaan om naar de Efteling te vertrekken. Kortom: Fabula is getest op alle leeftijden – én goedgekeurd.

De driejarige zocht een knus plekje bij mama op schoot en keek met een veel te grote 3D-bril op haar snoet verwonderd naar die pluizige eekhoorn. De verbazing wanneer er bij een windvlaag in de film plots ook wind door de zaal woei was verterend om te zien. De jongen van negen kon dan weer zijn hart ophalen aan de razende vaart waarmee de beer en de eekhoorn van het ene avontuur in het andere stortten en aan de grappige personages.

Ook de puber had weinig nodig om overtuigd te worden van deze attractie en liet de rollercoasters verderop in het park met plezier nog even wachten. Dat kan moeilijk anders: de nieuwe film werd geproduceerd in samenwerking met de Britse studio Aardman, die je kent van geweldige films als ‘Chicken Run’, ‘Wallace & Gromit’ en ‘Shaun het schaap’. De samenwerking tussen Aardman en de Efteling zorgt voor twee unieke personages die – mede door de 3D- en 4D-effecten zo uit het scherm de leefwereld van de kinderen binnen stappen en een plekje in ieders hart veroveren. Bekijk de trailer alvast hieronder:

Winter in de Efteling

Wist je dat de Efteling al sinds 1952 bestaat? Ondertussen is het oorspronkelijke sprookjesbos uitgegroeid tot een veel groter pretpark. Kinderen vinden er elke keer weer magie, mama’s en papa’s een vleugje nostalgie. Je kan de nieuwe Fabula-film gaan ontdekken in het park, dat tot en met 2 februari weer in winterse sferen gedompeld <ordt voor de Winter Efteling.

Lees ook ons lijstje met leuke activiteiten voor tijdens de kerstvakantie.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Tip voor de kerstvakantie: de nieuwe attractie Fabula in de Efteling
Sluiten