Jill dhondt
Jill dhondt Kids 14 jun 2018

Nostalgie: zo zag de zomer eruit toen we kind waren

Wat een zorgeloze zomerdagen hadden we toen we klein waren. De zomer van onze kinderen nu ziet er helemaal anders uit. Herken jij deze scènes uit lang vervlogen schoolvakanties nog?

1. Een waterpistolengevecht

Er waren kleinere versies, maar ook pistolen die zo groot waren dat we ze amper konden vasthouden.

2. Spelen met waterballonnen

En daarna alle kapotte ballonrestjes van de kraan halen …

3. Plastieken zwembadjes

Een badje in de tuin vullen met water om toch maar een zwembadgevoel te creëren. De welgekende, schelpvormige kuipjes konden als zandbak én als zwembad dienen. Anderen konden genieten van een opblaasbaar exemplaar, waardoor het gras nog wekenlang bruin kleurde wanneer het zwemweer voorbij was.

4. Rubberbootjes

Veel te lang blazen om uiteindelijk maar een halfuurtje rond te dobberen.

5. Uren zandplezier

Zonder stoppen een put graven of zandkastelen bouwen aan de zeerand. Tot je broer er helemaal per ongeluk met zijn voet in stapte.

6. De crèmekar

Dit deuntje is – nu nog steeds –  in staat je uit een diepe coma te wekken. Vroeger kwam er een ware stormloop op gang en was het haasten om binnen geld te halen en zo snel mogelijk bij de wagen aan te schuiven. Dan maar twijfelen voor welke lekkernij je ging … TWISTER!

7. Of zelf ijsjes maken

Wat sap in plastic houdertjes gieten en invriezen. Of beter: een lepel in een potje yoghurt en dan de diepvries in. Froyo avant la lettre.

zomer-nostalgie
Foto: Paul Trienekens

5. Bloedhete wagens

Levend verbrand worden door gloeiend hete autogordels op een écht warme dag.

6. Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Er waren ook nog veel andere spelletjes om de verveling te verbreken tijdens een autorit. Onderweg naar de vakantiebestemming automerken opnoemen. Of je broer of zus wekenlang blauwe plekken bezorgen omdat je een gele auto hebt kunnen spotten voor hen.

7. Bloedhete glijbanen

Het brandende gevoel van een glijbaan op een hete zomerdag.

8. Een tocht afleggen op rollerblades

Compleet met helm en kniebeschermers. All fun and games tot je die ene helling in de buurt af moest en je recht op je poep viel. Au!

9. Een tent opzetten in de tuin.

Met de intentie daar te overnachten, hoewel je uiteindelijk toch in je eigen bed belandde omdat je bang was van het donker en alle nachtelijke geluiden.

Lees ook: 9 jeugdherinneringen die iedereen herkent

Reageer op artikel:
Nostalgie: zo zag de zomer eruit toen we kind waren
Sluiten