Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Culinair 12 dec 2018

Nutellakerstboom voor bij het kerstontbijt (of maak jij de hartige variant?)

Wil je iets origineels serveren bij het kerstontbijt? Maak dan eens deze zalige Nutellakerstboom. Heel makkelijk en heerlijk zoet.

Ons zusje Culy tipt ook nog dat je een variant van deze Nutellakerstboom voor bij de apéro met (walnoot)pesto en pistachenootjes kunt maken.

Ingrediënten voor de Nutellakerstboom

  • 3 rollen vers bladerdeeg
  • Nutella of andere chocoladepasta
  • 1 eetlepel hazelnoten, fijngehakt
  • 1 eidooier, geklutst
  • bloemsuiker/poedersuiker

Zo maak je een Nutellakerstboom

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Leg de vellen bladerdeeg, inclusief het papier, op elkaar en snijd er een kerstboom vorm van. Leg het eerste vel op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met Nutella.

3. Doe dit ook met het tweede vel en bestrooi dit vel met de hazelnoten.

4. Sluit af met het derde vel en snijd inkepingen aan beide kanten, zodat je de takken van de Kerstboom krijgt. Draai de takken 1 tot 2 keer rond.

Nutellakerstboom

5. Besmeer de Nutellaboom met het eigeel en zet 20 tot 25 minuten in de oven.

6. Laat de boom afkoelen en bestrooi met de bloemsuiker.

Nutellakerstboom

Lees ook: Croque met Nutella en banaan voor zoetebekjes

Reageer op artikel:
Nutellakerstboom voor bij het kerstontbijt (of maak jij de hartige variant?)
Sluiten