Jill
Jill Thuis 30 jan 2018

Ode aan de thuisblijfmoeder krijgt duizenden reacties

Een thuisblijfmoeder zijn is geen job? Ze werkt wel degelijk, en hard ook. Moeder Ryshell Castleberry uit Florida bracht een eerbetoon aan alle thuisblijfmoeders en deze ging viral. De post is al enkele jaren oud, maar blijft relevant.

In haar ode beschrijft ze een fictief gesprek tussen een man en een psycholoog, waarin de man zegt dat zijn vrouw niets doet en de psycholoog hem vervolgens laat inzien dat zijn vrouw (bijna) alles doet. Denk aan: luiers en kleding verschonen, borstvoeding geven, hapjes maken, kinderen naar school brengen, boodschappen doen, wéér aan de borst, koken, afwassen en de kinderen helpen met het huiswerk.

My wife does not work My wife doesn’t work!!!Conversation between a husband (H) and a psychologist (P):Q: what do you…

Geplaatst door Ryshell Castleberry op donderdag 3 maart 2016

De post is al meer dan 430.000 keer gedeeld. De reacties zijn verdeeld. Enerzijds worden enorm veel moeders liefdevol getagd door manlief of vriendinnen. Anderzijds is er verontwaardiging van werkende mama’s: ‘Ik ben ook alles wat jij bent én ik werk buiten de deur. De dingen die jij doet zijn dingen uit liefde voor je familie en geliefden en geen werk.’

Laten we het gewoon hierop houden: moeders werken hard, of dat nu alleen thuis of ook op werk is. Zoals Aretha Franklin  zou zeggen: respect.

thuisblijfmoeder
Bron: Facebook

Lees ook: de échte redenen waarom moeders altijd zo moe zijn

Reageer op artikel:
Ode aan de thuisblijfmoeder krijgt duizenden reacties
Sluiten